Jdi na obsah Jdi na menu

REGENERAČNÍ MASÁŽ

1. 1. 2012

 

Masáž je umění dotyku. Je to umění, které lze použít k utišení bolesti, zmírnění napětí a uklidnění. Pro mnohé z nás jsou bolesti v zádech běžným pocitem, zvykli jsme si na něj. Často si teprve až po masáži uvědomíme, že naše svaly byly namožené, bolestivě napjaté, a že překonávání nepříjemných pocitů, s tím spojených, nás stojí spoustu energie. Masáž nám dá ochutnat pocit uvolnění a pozitivního naladění, můžeme náhle volně dýchat a pohybovat se.

Rekondiční masáž je soustava masážních hmatů s regeneračním nebo preventivním účinkem. Působí okamžitě a jednorázově. Vhodná po tréninku, po práci, po aktivním víkendu apod. Pomáhá dlouhodobě ležícím, jež mají ochablé svalstvo (po zranění, znehybnění).

Je ideálním doplňkem všech typů cvičení a sportů, pomáhá udržovat dlouhodobou tělesnou kondici. Má mnoho prospěšných účinků na stav svalů, kloubů, šlach a ostatních tkání a orgánových systémů. Rozrušuje svalové zatvrdlinky a pravidelnou aplikací zabraňuje jejich opětovnému vzniku. Pomáhá vyrovnávat následky způsobené jednostrannou činností, přetěžováním a nesprávným držením těla, čímž se výrazně podílí na prevenci bolesti zad a kloubů. Podporuje krevní oběh, zabraňuje vzniku otoků a usnadňuje srdeční činnost. Její pravidelná aplikace celkově utužuje organismus a stimuluje imunitní systém.

Působí na hlouběji uložené svaly, uvolňuje napětí a odstraňuje jejich ztuhlost. Uvolňuje a natahuje svaly, které se napětím stáhly a zkrátily a pomáhá tak obnovit přirozenou pružnost těla. Současně zmírňuje psychické napětí a obnovuje duševní rovnováhu.

Jedná se o masáž, která odstraňuje únavu a posiluje regeneraci organizmu. Dále zbavuje tělo ochablosti a ztuhlosti. Díky přesným postupům při masírování jednotlivých partií se předchází procesu zkracování svalstva, které často působí bolestivě na celý organizmus.

Klasická masáž napomáhá prokrvení končetin a návratu žilní krve a mízy z periferií do oběhového centra. Další blahodárné účinky této masáže jsou prokrvení svalového a vazivového aparátu, ale druhotně i vnitřních orgánů. Při masáži dochází ke zrychlení látkové výměny, vytlačení odpadních vod a balastních látek. Rozmasírováním ztuhlého svalového systému se uvolňují jednotlivá svalová vlákna a reagují povolením spazmů. Nastupuje celková regenerace organizmu, odstranění únavy, pocit lehkosti a volnosti těla.

Klasická regenerační masáž může prospět i kloubům díky prokrvení a vybalancování svalových skupin, které je fixují. Také procesu přeměny svalové hmoty ve vazivo pomáhá předcházet právě tato masáž.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář