Jdi na obsah Jdi na menu

POMALÉ DÝCHÁNÍ ULEVUJE BOLESTI

1. 12. 2012

Ano, právě i pomalý dech je ochranou před uspěchaností a blízkou smrtí.Život jako takový je více než jen přežití, a dech je jeho zárukou.

Rozvinout pomalý a klidný dech, znamená překonat strach ze života a nechat za sebou všechny úzkosti.Právě pomalý dech pomáhá získat sebedůvěru, prodlužuje život, chrání nás před uspěchaností a vede k (vnitřnímu) úspěchu.

Dech je navíc v hlubším smyslu i čímsi na způsob mostu, jež spojuje naše vědomí a nevědomí. Obvykle plyne tak, že ho obvykle ani nevnímáme, ale kdykoli si ho můžeme uvědomit. Je právě oním  zprostředkovatelem mezi tělem a duší. Kromě toho velmi přesně vyjadřuje stav duše.

Prostřednictvím dechu jsou nejen všechny naše buňky trvale ve spojení (bez kyslíku z dechu by dlouho nepřežily), ale současně skrz dech jsou právě všichni lidé  na Zemi v úzkém kontaktu (aniž by jsi to možná tak uvědomovali).

Můžeme dýchat tak jako doposud a prostě jen přežívat, a nebo se můžeme pořádně nadechnout a začít žít, otevřít se možnostem i novým oblastem vědomí.

Skvělým prostředkem k tomu je spojitý dech (4vteřiny se nadechuji, 4vteřiny dech držím  sobě, 4 vteřiny vydechuji a 4vteřiny čekám než se opět nadechnu)..

Ve vibracích takového to osvobozeného dechu může naše duše plně procitnout a dát životu nový smysl i směr.

A navíc kontrolované pomalé dýchání dokáže podle nové studie přinést úlevu lidem, kteří trpí určitými druhy chronické bolesti.

Především pacienti postižení chronickými bolestmi svalů a kloubů. Někteří z nich, stejně jako pacienti s jinými druhy chronické bolesti, občas říkají, že bolest ustupuje tehdy, když zpomalí své dýchání. Prý to ale funguje pouze tehdy, pokud člověka neovlivňují negativní pocity, smutek nebo deprese.

Pomalé dýchání můžete také provádět delší dobu například při meditaci, nebo chcete-li zahnat stresující události, například hádku.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář