Jdi na obsah Jdi na menu

PETRŽELKA POSÍLÍ IMUNITU A POMŮŽE S ODVODNĚNÍM

2. 11. 2018

Petrželku mnozí řadí na úroveň takzvaných superpotravin. Obsahuje obrovské množství přírodního vitaminu C, až 150 mg na 100 g, jehož nedostatek stojí za celou řadou onemocnění. Pro srovnání – stejné množství pomeranče má céčka o dost méně, konkrétně zhruba 51 mg. Je jasné, že pomeranč sníte snáze než takové množství petrželky, ale stejně ji můžete do jídla přidávat po hrstech. 

 

Petržel je napěchovaná i dalšími vitaminy a minerály, jmenovitě obsahuje například vitaminy A, B, E, dále vápník, hořčík, fosfor nebo draslík.

Silice v bylince dále pomohou lidem, kteří nadměrně zadržují vodu. Petrželka působí vysoce diureticky. Zvyšuje vylučování moči, a tím zlepšuje funkci ledvin. Tuto vlastnost mohou využít osoby trpící na otoky nebo lidé, kteří mají problémy s krevním oběhem či celulitidu.

 

Pokud se chcete zbavit přebytečné vody, případně odplavit z těla nadměrné množství kyseliny močové, která představuje nebezpečí pro klouby, zkuste odvar z petržele.

 

Použijte asi tři hrsti nasekané petrželky na jeden litr vody. Nechte projít varem, asi 15 minut počkejte, sceďte a během dne popíjejte. Petržel má ovšem velmi silné účinky, proto jí nevypijte více než zmíněný litr denně. Výsledky by se měly dostavit asi během tří dnů. Nezapomeňte ovšem na dostatečný příjem obyčejné vody. Na konzumaci petrželky by si měly ovšem dát pozor těhotné ženy, mohla by vyvolat děložní stahy.

Flavonoidy a silice rovněž napomáhají trávení a mírně snižují krevní tlak. Chlorofyl zase podporuje buněčnou aktivitu.  

 

více info zde: https://www.celostnimedicina.cz/petrzel-je-superpotravina-cistici-vasi-krev.htm

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář