Jdi na obsah Jdi na menu

PERLIČKOVÁ KOUPEL

4. 12. 2018

Za relaxační lázní spojenou s jemnou masáží již nemusíte jezdit nikam daleko, stačí si pořídit domů perličkovou lázeň. Toto jednoduché, ovšem velice šikovné zařízení vám tak umožní dopřát si relaxaci po náročném dni, kdykoli budete potřebovat, a během chvilky se zbavit stresu a únavy.

 

Příjemné na perličkové lázni je rovněž její snadná aplikace. Jedná se o přístroj, který má podobu roštu a po vložení do vany a jejím napuštění vytváří bublinky vzduchu. Ty poté svým prouděním jemně masírují pokožku a proto je také tato procedura někdy označována jako bublinková koupel, či bublinková masáž.

 

I přes to, že díky své nenáročnosti je možné si vychutnat perličkovou koupel v pohodlí domova, patří samozřejmě také do nabídky většiny lázní. Způsob aplikace se nijak neliší, lázeň se provádí ve vaně s vodou o teplotě přibližně 37-38°C, jde tedy o hypertermickou koupel. Na organismus má tak tato procedura hned dvojí účinek, jednak masíruje pokožku pomocí proudících bublinek a také působí svou relativně vysokou teplotou.

 

 

Bublinková koupel se doporučuje zejména při chorobách pohybového systému, bolestech kloubů a páteře, poruchách prokrvení, dále při srdečně cévních onemocněních, vysokém krevním tlaku, poruchách spánku, neurotických poruchách, chorobné únavě, rovněž zmírňuje příznaky celulitidy a kladně působí také na stav pleti.

Perličkovou koupel není vhodné provádět v případě akutních infekcí a otevřených ran.

Kdysi jsem si  perličkovou koupel také pořídila a nemůžu si ji dodnes vynachválit.

Amazonka

zdroj info:

https://www.spa.cz/lazenska-procedura/perlickova-koupel/

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář