Jdi na obsah Jdi na menu

NA ŠPATNÉ JÍDLO DOJEDEME

1. 12. 2014

Evropské civilizaci podle prognostiků hrozí v budoucnu zánik v důsledku stárnutí a vymírání populace. Teď k tomu přibude i další důvod. Jsme jediná společnost na světě, která se dobrovolně hodlá otrávit vlastními škodlivými potravinami. Asi je to tím, že nejsme ve starém Římě a nemáme koloseum, abychom šiditele potravin a pančovatele vín předhodili lvům.

 

Bezdomovci popíjející poblíž supermarketů nekvalitní krabicové víno v mnoha lidech vzbuzují škodolibý úsměv. Jak něco takového mohou pít? Jenže ani my na tom nejsme lépe. Výsledky kontrol v minulém roce ukázaly, že si domů nosíme podobnou kvalitu...

 

 

Z letošních výsledků kontroly Státní zemědělské a potravinářské inspekce vyplynulo, že 15 procent kontrolovaných potravin nevyhovuje normám a předpisům. Podle pracovníků inspekce je situace u některých výrobků alarmující a kontroloři podezřívají výrobce, že své výrobky záměrně šidí. Potvrzuje se tím to, co mnoho nakupujících už dávno tušilo.

 

Kvalita potravin v obchodních řetězcích jde prudce dolů. Salámy obsahující kosti, kůže a kuřecí pařáty, džemy bez podílu ovoce, vína ředěná vodou (na to byli velice hákliví už ve starém Římě) a s přídavkem ethanolu a falešný med. Nedostatky mají také kakaa, olivové oleje, nealkoholické nápoje, pečivo, ovoce a zelenina. Už dříve otřásl veřejností test časopisu D-test, který ukázal, že kečupy v česku neobsahují rajčata, zato je v nich pořádně jablek. Zřejmě by se tedy měl kečup přejmenovat rovnou na jablečný mošt.

 

 

Média také nově rozjela kampaň na téma nekvalitní potraviny z Polska. Ke komu by se nedoneslo například přidávání posypové soli do nejrůznějších potravin, přítomnost kyseliny mravenčí v kyselém zelí nebo nejnovější případ olovnaté rýže. Zdá se, že Poláci k nám dovážejí jen naprostý humus. Je však také zřejmé, že média doslova pasou po všem, co souvisí s polskými potravinami a někdo má na tom, aby byly polské potraviny prezentovány v negativních souvislostech, eminentní zájem.

více na:

http://pravdu.cz/brit-tomase-chalupy/jsme-to-co-jime-a-taky-na-to-dojedeme

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář