Jdi na obsah Jdi na menu

MRKVOVÁ ŠŤÁVA VÁS NASTARTUJE

15. 8. 2013

K nejcennějším látkám této zeleniny patří beta-karoten, předstupeň vitaminu A. Dále vitaminy E, D, K, vláknina, mnoho cukru, selen, lecitin, draslík, vápník, vodík, hořčík, železo, měď, fosfor, kobalt a jód. V semenech mrkve se nachází především silice a kvalitní olej, který je luxusním kosmetickým preparátem. Obsahové látky mrkve jsou schopny zvyšovat odolnost organismu hlavně proti infekcím.

 

Mrkvová šťáva nakopne celý organismus. Šťáva z mrkve tvoří základ léčebných postupů se zeleninovými a ovocnými šťávami. Neměla by chybět při léčbě ischemické choroby srdeční, včetně doléčování následků po překonání infarktu myokardu. Mrkev působí velmi močopudně a projímavě a je také výborným prostředkem pro harmonizaci střevní mikroflóry, zejména po delší léčbě antibiotiky.

 

 

Mrkvová šťáva obsahuje poměrně velké množství vápníku, který je užitečný pro naše kosti a zuby. Docela neznámou zůstává skutečnost, že v mnoha případech pomáhá pravidelné dlouhodobé pití úspěšně proti neplodnosti. Tato zelenina také zlepšuje zrak, zvláště účinná je při šerosleposti, která je charakteristická právě nedostatkem vitaminu A. Mrkev je rovněž vhodnou potravinou při jaterní dietě.

 

ZDROJ:

http://www.vitalia.cz/clanky/uplne-obycejna-zelenina-a-vlastnosti-k-nezaplaceni/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář