Jdi na obsah Jdi na menu

LÉČIVÉ KURKUMA LATTE

29. 12. 2017

Že má kurkuma protizánětlivé vlastnosti, detoxikuje játra a může dokonce zabránit rakovině, to slyšel už asi každý. Nyní se nabízí využít zlatožlutý prášek v úplně nové podobě - jako alternativu vaší dopolední kávy. Krémové, bez kofeinu a lahodné. Kurkuma latté stojí za zkoušku.

kurkuma-560x373.jpg

 

Co umí nápoj z kurkumy?

Horký nápoj pozitivně ovlivňuje trávení a zmírňuje útoky “vlčího” hladu - ideální nápoj pro dlouhé dny strávené v kanceláři. Kurkuma obecně zvyšuje odolnost organizmu, podporuje imunitu a má vliv na správné tvoření tkání a celkovou regeneraci – omlazuje, ochraňuje buňky proti stárnutí a tím podporuje dlouhověkost. Pomáhá také detoxikovat potravu, zabíjí bakterie a dokonce parazity, pokud jsou v ní obsaženy. Celkově zlepšuje kvalitu potravy. Je velkým přínosem také pro psychiku. Přináší úlevu při emočním napětí a depresi, působí proti únavě, očišťuje od toxinů uložených hluboko v těle a oživuje mozkovou činnost. Zázračná kurkuma má také analgetické vlastnosti – zmírňuje bolesti, je silným antioxidantem a antiseptikem. 

 

Další účinky kurkuminu:
– posílení imunity,
– ochrana buněk proti stárnutí,
– podpora trávení a metabolismu,
– regulace zažívání,
– pozitivní vliv na kožní onemocnění,
– zlepšování paměti a funkcí mozku,
– detoxikace a zlepšení funkce jater,
– regulace hladiny cholesterolu,
– příznivý účinek na neurologická onemocnění,
– snižování vysokého tlaku,
– snižování hladiny triglyceridů,
– podpora snižování hmotnosti ad.

 

Nejstarší přírodní prostředek pro krásu

Kurkuma se postará i o to, aby pleť byla čistá a krásná. Zlatý prášek skvěle vyživuje pleť a pomáhá ji udržovat elastickou a mladistvou. Hluboce pročišťuje pokožku, nevysušuje ji a udržuje ji hydratovanou a zářivou. Účinky kurkumy a jejích esenciálních olejů jsou prokázány stovkami vědeckých studií a především jsou ověřeny beauty rituály, které jsou staré stovky let. Ještě váháte, jestli si zítra ráno připravíte kurkuma latté? 

 

Zahřejte mléko(může být i rostlinné, výborné je mandlové) v hrnci a přidejte kurkumu latte. Nechte mléko prohřívat při nízké teplotě tak dlouho, dokud se nezbarví do krásně oranžové barvy. Pak nalijte do šálku a navrch dejte případně lžíci ušlehané smetany. Pokud chcete dát přednost light variantě, použijte místo mandlového mléka vodu.

Kurkumový nápoj lze zakoupit ve zdravých výživách či na internetu. Kurkuma latte vanilka 60 g BIO od SONNENTOR mají v Country Life zhruba za 120,- Kč.

Složení

kurkuma* 54 %, skořice-Cejlon*, kakao*, zázvor*, vanilka* 5 %, lékořice*, pepř černý*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství

 

Tak co, pili jste již toto zlaté mléko? A chutná vám? Napište mi do komentáře.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář