Jdi na obsah Jdi na menu

KAMENEC PRO SKVĚLOU PÉČI O POKOŽKU

10. 6. 2018

Jak vyřešit péči o pokožku po holení, po řezných ranách a zároveň ochranu proti pocení? Neprávem zapomenutým kamencem! Co to tedy vlastně je a jak se používá?

Kamenec není žádnou novinkou na trhu, právě naopak, používali ho už vaši dědečkové, jejich dědečkové a tak dále. Kamenec, neboli krystalický síran hlinitodraselný měli v oblibě už staří Egypťané více než 2000 let před naším letopočtem. Stejně jako my ho používali pro jeho léčivé a antiseptické vlastnosti.

Co vše dokáže?

–         má silně stahující účinky na kůži, tudíž spolehlivě zastavuje drobná krvácení
–         kvůli svým stahujícím účinkům funguje jako perfektní péče po holení
–         funguje jako antiperspirant, čili omezuje pocení
–         nemá žádnou vůni, ale neutralizuje pachy vytvářené potem
–         zjemní pleť příznivým pH (zabraňuje vzniku akné)
–         spolehlivě odstraní bolest i otok při bodnutí hmyzem (komárem, včelou i vosou)
–         působí jako spolehlivá prevence zánětům pokožky (působí antibakteriálně)

A co je na něm nejlepší? Jeho životnost. I při denním používání vám totiž vydrží déle než rok (v závislosti na frekvenci používání to může být dokonce několik let). Jedna aplikace vám přitom vydrží po celý den.

 

Kamenec nepálí neštípe, pokožku nijak nedráždí. Nemá žádné negativní vedlejší účinky ani při dlouholetém používání. Dokonce ani nezpůsobuje skrvny na oblečení.

Je tedy velmi překvapivé, že přes všechny tato pozitiva o něm ví málokdo. 

Kamenec seženete v každé drogérii. Otázkou však je, jak kvalitní z drogerie je. Běžně u nás zhruba za 60 Kč pořídíte Kamenec od firmy Dubrava v žlutomodrém obalu.

Jasně, pravděpodobně si řeknete, jaký rozdíl v tomhle může být, když je to v podstatě to samé? Rozdíl mezi dražšími a levnějšími kamenci je v tom, že dražší se vyrábí z jednoho kusu. Ty levnější se slisovávají z malých krystalků. Časem se tedy může stát, že se začne loupat a kusy vám začnou odpadávat. Vzhledem k tomu, že vám kvalitní kamenec vydrží roky, doporučuji investovat do dražší varianty. Na Heurécemůžete získat dobrou představu o cenách.

Jak ho používat?

Není nic jednoduššího, než ošetření pokožky kamencem. Místo, které si jím chcete ošetřit je dobré nejdřív vyčistit (zvláště v případě holení – od pěny). Poté jednoduše vezmete Kamenec, jemně ho namočíte do vody a poté si ho nanesete na místo, které jím chcete ošetřit. Pokud jej používáte k tomu, abyste zastavili krvácení, kamenec na místě ponechte dokud krvácení nepřestane. V ostatních případech stačí místo lehce přejet. Po aplikaci opláchněte vodou jak kamenec, tak pokožku. Poté stačí už jen osušit a kamenec uložit mimo vlhko. Ideální je na něj mít krabičku.

ZDROJ:

https://twogentlemen.cz/2131/kamenec/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář