Jdi na obsah Jdi na menu

JAK SILNOU IMUNITU BUDEME MÍT PROTI RAKOVINĚ URČUJÍ STŘEVNÍ BAKTERIE

12. 7. 2019

Skladba našich střevních bakterií – stejně jedinečná jako otisky vašich prstů – hraje nesmírnou roli v udržení zdraví a prevenci onemocnění. Vaše střevní flóra přímo ovlivňuje fungování různých vnitřních orgánů, jako jsou kůže, plíce, prsa a játra.

 

Nedávný výzkum Národního institutu zdraví ukazuje, že střevní bakterie řídí protinádorové imunitní reakce v játrech a že antibiotika – zbavující střevo cenných bakterií – mohou pozměnit skladbu imunitních buněk ve vašich játrech a vyvolat růst nádoru.

Kromě rakoviny je možné vliv střevního mikrobiomu odsledovat při desítkách jiných zdravotních stavů, jako jsou obezita, deprese, chronický únavový syndrom, Parkinsonova choroba a alergie.

Jeden z důvodů, proč tomu tak je, je to, že střevo je hlavním sídlem vašeho imunitního systému. Narušením střevního mikrobiomu automaticky narušíte fungování své imunity, což může mít dalekosáhlé následky.

Spojitost mezi duševním zdravím a střevním zdravím je tak silná, že někteří lidé soudí, že probiotika mohou být novým Prozacem (antidepresivem).

 

více info zde: https://www.vylectese.cz/kdyz-chcete-zvysit-ucinnost-protinadorovych-terapii-musite-nejprve-udelat-toto/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář