Jdi na obsah Jdi na menu

GEMMOTERAPIE

1. 11. 2013

 Gemmoterapie je poměrně nová metoda fytoterapie využívající léčivého účinku výtažků z pupenů a kořínků, mladých listů, čivýhonků bylin, ve kterých jsou uloženy velmi účinné látky ( hormony, enzymy, stopové prvky, minerály, vitamíny...).

Belgický lékař P.Henry sérii pokusů dokázal, že pupen, jako zárodek nového života, v sobě musí skrývat to nejlepší, co si rostlina může pro svůj život připravit. Proto se z nich připravují tinktury, které se mohou kombinovat s ostatními léky, nebo se mohou podávat preventivně.

Gemmoterapie je terapie šetrná a má široké spektrum účinnosti : posiluje imunitu, působí na celkovou revitalizaci organizmu a zlepšuje funkci centrální nervové soustavy.

"Největším dobrem je žít podle přírody".M. T. Cicero

Zpracovala Ing. Tatiana Flanderková

ZDROJ:

http://terapie.as4u.cz/cs/alternativni-terapie/terapie-rostlinami-fytoterapie/gemmoterapie/

 

Proč pupeny?

Pupeny představují zárodečnou tkáň rostlin, ve které je obsaženo to nejcennější, co rostlina má pro svůj další růst. Obsahují proto mnohem účinnější látky, než jaké jsou v částech dospělé rostliny.

Aktivní látky v pupenech jsou velmi účinné i při malém množství, proto stačí použití nižší dávky. Poskytujírazantnější účinek, než jaké má stejná bylina v dospělém stavu, proto účinkují i v případech, kdy užívání bylin má příliš slabé působení a mnohdy pupeny mohou nahradit farmaceutické přípravky.

Účinek zárodečné tkáně pupenu odpovídá jakémusi spojení účinků budoucího listu, květu a plodu, neboť všechny tyto části jsou v primitivní formě v pupenu obsaženy. Pupeny obsahují všeobecně prospěšné látky, jako jsou:minerály, vitamíny a enzymy.

 

Obecné účinky extraktů z pupenů

Všechny výtažky připravené z čerstvě otevírajících se pupenů obsahují látky se stimulačním účinkem na imunitní a nervový systém. Na organismus mají extrakty celkově omlazující a posilující efekt.

 

ZDROJ:

http://www.gemmoterapie.asp2.cz/Gemmoterapie.aspx

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář