Jdi na obsah Jdi na menu

EXPERIMENT,KTERÝ ODNAUČIL DĚTI JÍST BRAMBŮRKY

1. 5. 2014

Ukrajinští učitelé vymysleli, jak jednou provždy odnaučit děti nezdravému stravování. Společně se žáky provedli experiment, v němž krmili krysy chipsy, hranolky a kořeněnými pochoutkami, to vše pod každodenním dozorem. Jak tento pokus dopadl?

 

Tento experiment se rozhodla udělat učitelka chemie a základů zdraví Taťjana Dejnega po výsledcích lékařského vyšetření žáků, kde každý třetí žák měl problém se žaludkem.

 

Žádné vysvětlování, proč by neměli jíst škodlivou stravu, na teenagery nezabíralo, proto se ve třídě objevil jakýsi koutek se zvířaty. Učitelka si prý je jista, že když žáci experiment provedli a sami na vlastní oči viděli výsledky, tak oni a v budoucnu ani jejich děti nebudou více tyto škodlivé potraviny jíst.

 

Experiment velmi pečlivě sledovali na zemědělské univerzitě, veškeré změny u hlodavců zaznamenávali a zvířata fotili. Později bylo zjištěno, že u těch hlodavců, kteří jedli nezdravé jídlo, došlo k poruše trávení, zhoršení zraku a jejich játra se začala rozkládat.

 

V novinách se objevila informace obviňující učitelku chemie z týrání zvířat, ale pokus, který přiměl spoustu mladých lidí odmítnout nezdravou stravu, se prováděl mimo školní výuku, s povolením rodičů a ředitele školy. I sami žáci tvrdí, že jiné důvody by nebyly tak přesvědčivé a že jim je samozřejmě krys líto, ale faktem zůstává, že tyto potraviny běžně jedí i lidé.

 

Jak vypráví žákyně Taťjana Sagajdak: "Viděli jsme, jak krysy, které jedly chipsy, najednou byly téměř plešaté, měly zavřené oči. Bylo nám jich líto, a proto jsme se rozhodli zastavit experiment. Po této zkušenosti už regály, kde nabízejí toto zboží, raději obcházím."

ZDROJ A VÍCE INFO VČETNĚ VIDEA NAJDETE ZDE:

http://medicina.ronnie.cz/c-17623-experiment-krysy-odnaucily-deti-jist-bramburky.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář