Jdi na obsah Jdi na menu

DO KOUPELE S KONOPNÝM OLEJEM

31. 1. 2015

Mám ráda svou jemnou kůži. I můj partner si všiml toho, že pokud se dotkne mé jemné pokožky je příjemně překvapen a nejraději by se mě dotýkal dál a dál.. bez přestání.

A moje tajemství? Pravidelně si do koupele přidávám pár kapek (někdy i větší dávku) konopného oleje. To jsem prostě já ..

 

Konopný olej je jedním z nejcennějších olejů rostlinného původu, obsahuje až 80 % nenasycených mastných kyselin, které lidský organismus potřebuje k běžnému správnému fungování.

 

Tyto mastné kyseliny se obecně nazývají esenciální (EMK) nebo omega-3 a omega-6 kyseliny – jsou to kyselina linolová a alfa-linolenová a vzácná GLA kyselina gama-linolenová. Esenciální se jim říká proto, že si je lidské tělo neumí samo vyrobit a musíme je přijímat z potravy nebo vstřebáváním. Konopný olej má ideální poměr těchto esenciálních omega kyselin 3:1.

 

Jenže on je příjemný nejen na konzumaci, ale třeba k potírání nahého těla, či si ho občas vetřu i do vlasů.

 

Při dlouhodobém užívání mají jeho mastné kyseliny např. protizánětlivý účinek, poskytují prevenci mozkových příhod a srdečních infarktů, zmírňují obtíže při bolestech kloubů, snižují hladinu LDL cholesterolu a triglyceridů v krvi, mohou pomoci při léčbě obezity, podporují imunitní systém i při prevenci a léčbě rakoviny, snižují menstruační bolesti a zlepšují pleť.

 

 

Mimořádně příznivě působí na rozvoj dětského mozku a jsou důležité pro správnou funkci mozku po celý život člověka. Výzkumy dokazují, že např. při konzumaci ryb jednou týdně klesá u žen riziko onemocnění revmatoidní artritidou. Esenciální mastné kyseliny mohou zmírnit projevy artrózy, včetně ranní ztuhlosti i citlivosti kloubů, a urychlují hojení vazivových a svalových buněk.


Podle doporučení odborníků na výživu potřebuje každý zdravý dospělý člověk průměrně 7 g kyseliny linolové denně, přičemž se doporučuje až 10 g na den. To odpovídá 50 až 60 g konopných semen nebo 15 až 20 g konopného oleje na den (1–2 polévkové lžíce).


Léčba konopným olejem zevně je vhodná doplňková terapie pro pacienty s atopickými ekzémy, lupenkou nebo akné. Stav postižené kůže se při prvních aplikacích oleje u některých pacientů zhorší. To může trvat dva až tři dny, jde však většinou o signál, že začíná proces hojení.

 

 

A na závěr jeden postřeh pro podezíravé:
Lisovaný olej z konopných semen má prakticky nulový obsah psychotropních látek, protože semena konopí setého neobsahují THC ve více než stopovém množství, takže nemohou působit jako droga.

S láskou vás zdraví vaše Andy

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář