Jdi na obsah Jdi na menu

ŠKODLIVINY V UZAVŘENÝCH PROSTORECH ZPŮSOBUJÍ RAKOVINU

22. 6. 2023

Agentura pro ochranu životního prostředí v USA odhaduje, že škodlivé látky obsažené ve vzduchu uvnitř kancelářských budov a obytných domů jsou ve Spojených státech příčinou tisíce úmrtí následkem rakoviny.

 

Vědci přišli na hrozivé důkazy v USA

Nedávné výzkumy ukazují, že v běžné domácnosti nebo kanceláři jsme vystaveni až několika stům škodlivých látek. Patří sem prach, kouř a bakterie ve vzduchu, rovněž i nátěry, čistící prostředky, barviva, lepidla, spreje, pesticidy a ředidla, které používáme každý den.

 

Agentura pro ochranu životního prostředí v USA odhaduje, že škodlivé látky obsažené ve vzduchu uvnitř kancelářských budov a obytných domů jsou ve Spojených státech příčinou tisíce úmrtí následkem rakoviny. Agentura rovněž oznámila, že „znečištění vzduchu v domovech a kancelářích je jednou z nejzávažnějších potenciálních příčin ohrožení zdraví”.

 

Mnoho z těchto látek znečišťujících životní prostředí se dostává do našeho těla při dýchání, je absorbováno pokožkou nebo konzumováno v kontaminovaném jídle.

Zatočte s jedy ve Vašem okolí pomocí těchto rostlin

V 80. letech minulého století zjistili vědci z NASA, že některé rostliny dokážou zničit toxické látky vyskytující se hojně ve vzduchu v moderních domácnostech, např. formaldehyd, benzen, trichlorethylen a čpavek. Mezi tyto rostliny patří:

 

  • Palma areková (Dypis lutescens)
  • Palma vějířovitá (Rhapis excelsa)
  • Chamedorea (Chamaedorea seifrizii)
  • Fíkus (Ficus elastica)
  • Zelenec (Chlorophytum elatum vittatum)
  • Břečťan (Hegera helix)
  • Trpasličí datlová palma (Phoenix roebelenii)
  • Potos zlatý (Epipremnum aureum)

 

Další z přátelských rostlin je kaktus. Pokud je umístěn v blízkosti televize nebo monitoru počítače, má zjevně schopnost částečně pohlcovat elektromagnetické záření.

 

ZDROJ:

http://www.zdravotnimagazin.cz/zdravi.4/jak-se-chranit-proti-vyprodukovanym-jedum.5316.html

 

poprvé publikováno na tomto webu 1.5.2012

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář