Jdi na obsah Jdi na menu

NAŠE NEMOCI NEZPŮSOBUJÍ GENY, ALE NÁŠ ŽIVOTNÍ STYL

20. 11. 2022

V roce 1903 Thomas Alva Edison předpověděl, že: „Lékař budoucnosti nebude předepisovat svým pacientům léky, ale povede je  tomu, aby se uměli starat o svou tělesnou schránku sami, skrze stravu a rozuměli také příčinám nemocí a jejich prevenci.“

 

A přesně tohle je má vize, moje poslání i můj cíl.

Ti co se podobnými tématy ve svém životě zabývají už nějakou dobu jistě přišli též na ten samý zajímavý fakt:

 

HLAVNÍM DŮVODEM, PROČ SE CHOROBY DĚDÍ V RODINÁCH JE TEN, ŽE SE V RODINÁCH DĚDÍ STRAVOVACÍ NÁVYKY A ŽIVOTNÍ STYL.

 

Pro většinu našich zabijáků totiž platí, že z 80-90% sehrávají roli negenetické faktory, jako je právě strava. A tu máme jednoznačně ve svých rukách.

 

Výzkum jednovaječných dvojčat, která nevyrůstala spolu v jedné rodině, prokázal, že každý jeden z nich trpí na jiná onemocnění, podle toho jak žili. A to se zde jedná o dva naprosto geneticky identické jedince.

 

Což potvrzuje fakt, že to, že jste se narodili se špatnými geny, neznamená, že se tyto geny automaticky aktivují. Člověk totiž má nevědomou schopnost, své geny prostřednictvím stravy a svého životního stylu vypínat a zapínat. Doslova zde tedy platí, že svůj osud máte ve svých rukách.

 

Dám vám další pozoruhodný příklad, jak zázračný tenhle efekt může být. Vezměme si takovou „obyčejnou“ včelu.

 

Královna i dělnice (její potomci) jsou geneticky totožné. Přesto královna naklade až 2000  vajíček za jeden jediný den, zatímco  včelí dělnice je navíc sterilní. 

 

A je tu ještě jeden zásadní fakt, zatímco královna žije až 3 roky, běžná včelka  se dožije sotva tří týdnů. A to tenhle celý včelí zázrak ještě nekončí.

 

Když královna úlu umírá, vyberou včely krmičky jednu larvičku, která dostane tajnou včelí substanci, mateří kašičku. Když ji larvička sní, enzym, který potlačoval její královské geny (které má každá dělnice) je vypnut a nová královna je na světě.

 

Královna je geneticky shodná s dělnicemi ale to, co snědla ovlivní činnost jejich genů a má následně dramatický dopad na její délku života i reprodukční schopnost.

 

Sami vidíte, jak moc je velmi zásadní v našich životech to, co jíme.

 

A příště vám napíšu něco o tom, jak nezemřít na nejčastější příčinu smrti v Čechách.

 

Plnohodnotné dny  Vám ze srdce přeje Vaše Amazonka

 

Zdroj info:

Kniha JAK NEZEMŘÍT, M.GREGER

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář