Jdi na obsah Jdi na menu

kniha: UVIDÍTE TO, AŽ TOMU UVĚŘÍTE (W.W.Dyer)

1. 4. 2012

 

Uvidíte to,až tomu uvěříte (cesta k osobní proměně). Kniha s výmluvným titulem Uvidíte to, až tomu uvěříte nabízí způsob, jak probudit a trvale udržovat vnitřní sílu dřímající v nitru každého z nás a naučit se brát osud do vlastních rukou. Wayne Dyer čerpající z vlastních zkušeností i z nezčetných životních příběhů lidí, kterým pomohl, přesvědčí i nejzarytější skeptiky a pesimisty, že každý člověk dokáže proměnit svá nejneskutečnější přání ve skutečnost - pokud směle vykročí na cestu odsobní proměny.

 

I vy ve svém životě vidíte v podstatě to, v co věříte. Věříte-li například v existenci nedostatku, přemýšlíte-li a hovoříte-li o něm často, jsem si docela jistý, že jej často ve svém životě vidíte. Věříte-li však ve spokojenost a hojnost, přemýšlíte-li a hovoříte-li jen o štěstí a hojnosti a jednáte-li podle toho, pak je velmi pravděpodobné, že vidíte to, v co věříte.


 

Zásady objasněné v této knize vycházejí z premise, že ČLOVĚK JE SPÍŠE DUŠE S TĚLEM NEŽ TĚLO S DUŠÍ. ŽE ČLOVĚK NENÍ LIDSKOU BYTOSTÍ, KTERÁ MÁ DUCHOVNÍ ZÁŽITKY, NÝBRŽ DUCHOVNÍ BYTOSTÍ, KTERÁ MÁ LIDSKÉ ZÁŽITKY.
 

Pablo Picasso - Když pracuji, nechávám své tělo za dveřmi, podobně jako si muslimové zouvají boty před vstupem do mešity.


 

- za dveřmi nechával svět bolesti a rušivých vlivů, jež ovlivňují tělo, a dovoloval jsem jen své mysli aby vstupovala do mé (spisovatelské, malířské) domény. V tomto světě čistého myšlení neexistují žádné hranice. Mé myšlení je čistá energie, která mi dovoluje vytvářet v mysli slova a pak je přenášet na papír. Žádné výmluvy, žádná únava, žádné obavy, žádná úzkost - jen energie, která skrte mne proudí k vám bez jakéhokoli omezení. Když tvořím, uvědomuji si, že má slova a myšlenky nejsou mým vlastnictvím. Že jsem jen trubicí, kteoru mé myšlenky proudí, a že jsem-li otevřený a nepřipoutaný, když nechám své tělo za dveřmi, jsem součástí tvůrčího procesu, který je podobný stavu probuzení. Právě o tomto procesu probuzení a transformace pojednává tato kniha.


 

Dostává se vám nejvíce ocenění, když vám o ně nejde. Čím pevněji se snažíte uchopit vodu, tím méně jí máte.To co vám vadí u druhých, je to, čeho bychom se měli zbavit sami. Neužasnější paradox:

Jakmile se všeho vzdáte, můžete všechno mít... Dokonce chcete moc, nemůžete jí mít. V okamžiku, kdy moc nechcete, jí budete mít víc, než jste kdy považovali za možné.


 

SKUTEČNĚ TO FUNGUJE, KDYŽ SE TOMU NEBRÁNÍTE.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář