Jdi na obsah Jdi na menu

kniha: TAJEMSTVÍ BOHA (R.Schache)

1. 7. 2012

Tato kniha se věnuje otázkám jako: odkud se vzala naše duše? Co je Bůh a kde se skrývá? Jak poznáme tajemství Boha a jak mu jsme schopni porozumět?

Jakmile toto všechno poznáme a dozvíme se, jaké zkušenosti tím duše nabývá, získáme odpovědi na své základní otázky: Co je to skutečná láska? Proč existuje ve světě utrpení? Jak pomáhá modlitba?

Právě za takovými otázkami se skrývá světlo naší duše. V okamžiku, kdy je najdeme, začne naše cesta ke svobodě..

 

Autor v knize nastiňuje strukturu Stvoření a jeho úrovně. Vysvětluje, jak se z božského prazákladu vyvine lidská duše a jak prochází jednotlivými úrovněmi Stvoření. Boha totiž nemůžeme spatřit(omezené možnosti fyz.těla), ale můžeme ho poznat skrze jeho (S)tvoření..

VŠE SOUVISÍ SE VŠÍM!

To co je pro náš omezený rozum magií, je logikou nekonečna.

Tato kniha se zabývá Bohem - ale ne vírou v něj a ani náboženstvím. Zabývá se tím, co se za slovem Bůh skrývá. Nekonečnem, pramenem, Velkým vědomím, Láskou. A také tím, že pouhým přemýšlením a filozofováním Boha nepoznáme. Boha lze poznat pouze prostřednictvím osobního prožitku, když si každou buňkou své bytosti uvědomíme to, jak je vše vzájemně dokonale propojeno, že jsme skutečně součástí Jednoty.

 

V knize najdete i Genesis – Biblický příběh Stvoření, což je vlastně Tajné učení ukryté za zdánlivě jednoduchým obrazným příběhem. Autor zde podává k tomuto příběhu srozumitelné vysvětlení, které vám může opravdu rozšířit obzory. A pokud na sebe necháte text působit, můžete se svým vědomím dostat až za úroveň slov a mnohé pochopit…

Aby jsi dokázal objevit tu nejdůležitější skutečnost ze všech: Boha, musíš se oprostit od veškeré víry či autorit. Jen tak můžeš sám zjistit, zda něco jako Bůh existuje.

 

 

JAK VZNIKL VESMÍR?

Otázka stejně stará jako lidstvo samo. Na cestě k rozluštění tajemství Boha autor odhaluje pravdu, která je společná všem náboženstvím, filozofiím a duchovním tradicím. Jako esence se nám zjevuje fascinující, zřetelný obraz struktury našeho stvoření a vzniku naší duše. Pochopíme, jakým způsobem je vše navzájem dokonale a jednou provždy propojeno. Toto nové poznání změní od základu náš vnitřní i vnější život. Budeme přijímat výzvy dneška zcela vědomě a s porozuměním, náš život bude plný uspokojení a lásky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Andy-autorka webu - Re: fotka

6. 2. 2013 8:32

Ahoj Marku pobavil jsi mě svou nedůvěrou nad mou fotkou.Ve fotogalerii jsem skutečně já (na fotce v posteli mám své oblíběné barevné resp. šedivé čočky), aby jsem Tě ještě více "rozložila" zveřejním své snímky, kde co obrázek to "jiná" ženská a přesto to budu všechno já. Ten kdo mě zná, nemá pochyb..Co se týče Hovorů s Bohem jsou pojaty krásně-jinak,Tajemství Boha je trošku náročnější (na soustředění -pochopení) čtení.Nicméně díky osude za každou obdobnou knihu.S úsměvem zdraví Andy

Andy-autorka webu - Re: fotka

23. 2. 2013 16:51

Marku přidala jsem do fotogalerie svou "obdobnou" domácí rychlofotku, kdy pro jistotu držím v ruce fotečku z vánoc své 3-leté dcerky (Ajinka sednes fotit s maminkou prostě nechtěla) a úplně neplánovaně je v pozadí vidět i tiutlka časopisu z mé práce "Zdraví" z ledna 2013, takže? Přeji překrásně zasněžený víkend a večer plný splněných přání.. Andy, autorka webu