Jdi na obsah Jdi na menu

kniha: POŽÁDEJ A JE TI DÁNO (Hicks)

1. 12. 2012

 

"Tato fascinující kniha vám předkládá učení nefyzické entity Abraham. S její pomocí se naučíte zhmotňovat svá přání, tak abyste mohli žít radostným a spokojeným životem, jaký si zasloužíte. Pochopíte, jak jsou vaše vztahy, zdravotní problémy, finance, otázky týkající se zaměstnání a dalších věcí ovlivněny vesmírnými zákony, jež vládnou v naší časoprostorové realitě. Druhá část knihy popisuje účinné postupy, které vám pomohou být v souladu s pozitivním proudem života. "/oficiální text nakladatelství Synergie/

Kniha má dvě části. Jedna část je teoretická a druhá praktická. V první části jsou uvedeny základní myšlenky, na kterých je toto „Učení“ položeno. Jde spíše o jakési rozpomínání toho, co jsme někdy zapomněli. Tato část sama o sobě je již velmi zábavná. Její poselství je jednoduché. Jsme tvůrci našeho života a můžeme vytvořit vše, co si z hloubi své bytosti přejeme. Vlastně to děláme neustále. Neustále tvoříme svůj život a jsme za něj zodpovědní. Tato myšlenka byla zmiňována již v jiných podobných knihách, ale spíše v člověku vyvolávala beznaděj. Copak opravdu za to všechno kolem, si můžu jenom já? V této knize to však funguje naopak. Revoluční myšlenka, která prolíná celou knihu, je ta, že naším postojem k životu, vytváříme takzvaný "bod přitažlivosti". Tento bod je něco, jako silný magnet, který přitahuje dané okolnosti. Vytváří naše životní podmínky a události. A tak se v této knize, člověk učí, jak s tímto magnetem zacházet. Máme dva silné nástroje, které s tímto imaginárním magnetem pohybují. Je to naše myšlení a naše pocity. Velký důraz je tu kladen na naši pocitovou část, která je dominantnější než naše myšlenky. To jak se cítíme je velmi důležité. Naše pocity fungují jako náš jedinečný „navigační systém“. Právě to, co cítíme,  přitahujeme do svého života. Ať je to dobré nebo špatné. Máme však možnost volby. Tento zákon platí v každém okamžiku. Celá kniha nás učí, jak se cítit dobře, pokud tomu tak není, tak se zaradovat z toho, že to můžeme postupně nebo velmi rychle změnit. V první části knihy je nám připomenuto, že život je opravdu dobrý, a může nám poskytnout vše, co si ze srdce přejeme. Připomíná nám, že jediný, kdo je zodpovědný za to, jak se cítíme, jsme opravdu my sami. Pokud se cítíme spokojeně, jsme v souladu s Vesmírem. Pokud se necítíme dobře, je to jen zpráva našeho „navigačního systému“, který nám naznačuje, že jsme se právě odchýlili.

V druhé části knihy nás čeká praktická část. Je zde 22 procesů neboli technik, jak se vrátit na místo spokojenosti, pokud jsme zrovna vešli do slepé uličky. Tyto postupy jsou velmi zábavné a hlavně účinné. Velkou výhodou je jejich variabilnost. Každá metoda je velmi odlišná a hodí se na různé situace. Člověk je může různě kombinovat, a tak je zaručena neustálá zábava z tvoření svého života.

Několik výpisků z knihy E. a Jerry Hicks

Když pochopíte, že vaše myšlenky se rovnají vašemu bodu přitažlivosti a že způsob, jak se cítíte, je ukazatelem vaší úrovně umožňování, či kladení odporu, máte v rukou klíč k vytvořené všeho, po čem toužíte.

Není možné, aby věc, z níž máte neustále pozitivní pocit, dopadla špatně, a stejně tak není možné, aby věc, z níž máte trvale špatný pocit, dopadla dobře – protože to, jak se cítíte, vám řekne, zda umožňujete své přirozené dobro nebo ne.

Nezáleží na tom, v jakém vztahu jste v současné chvíli k tomu, po čem toužíte. Tím, že věnujete pozornost tomu, jak se cítíte, a směřujete k myšlenkám vyvolávajícím lepší pocity, můžete dosáhnout vibrační harmonie s Dobrem, jež je pro vás přirozené.

Jste-li však převážně zaměřeni na výsledky svých zaměřených myšlenek, nikoli na jejich prociťování, snadno sejdete z cesty.

Pokaždé, když něčemu projevujete uznání, pokaždé, když něco chválíte, pokaždé, když z něčeho máte dobrý pocit, říkáte Vesmíru: „Dej mi toho víc, prosím.“

Jakmile nejdete víc věcí, za které byste rádi poděkovali, rychle nahromadíte hybnou sílu. Když prociťujete uznání, přitahujete něco dalšího, co byste také mohli uznávat, dokud postupem času nezačnete prožívat soustavné uznávání.

Vesmír nerozlišuje mezi vibracemi, které vysíláte v reakci na to, co zažíváte, a vibracemi, které vysíláte v reakci na to, co si představujete.

Řeknete si: „Co chci právě teď?“

Nic není správně ani špatně, jde o to, že z čeho máš lepší pocit.

 

Obsah:

Kniha má 316 stránek,  je rozdělena na 2 části a má 22 kapitol.

 

Úvodní slovo  (Dr. Wayne W. Dyer)

Přemluva (Jerry Hicks)

Seznímení s Abrahamem (Esther Hicks)

 

Část I - Věci, které známe, které jste vy možná zapomněli a na něž je důležité si vzpomenout

 

1. kapitola: Schopnost cítit se dobře tady a teď

Slyšíte pouze to, co jste připraveni slyšet

2. kapitola: Dodržujeme sliby, které jsme vám dali - připomínáme vám, kdo jste

3. kapitola: Skutečně vytváříte svou realitu

4. kapitola: Jak se mohu odsud dostat tam?

5. kapitola: Na tomto prostém základě porozumění se vše propojí

6. kapitola: Zákon přitažlivosti, nejmocnější zákon vesmíru

7. kapitola: Stojíte na náběžné hraně myšlení

8. kapitola: Jste vybračními vysílači a příjmači

9. kapitola: Hodnota ukrytá ve vašich emočních reakcích

10. kaptiola: Tři kroky k čemukoli, co chcete dělat, mít nebo tím být

11. kapitola: Stanete se radostnými tvůrci se záměrem

12. kapitola: Své emoční nastavení máte pod kontrolou

13. kapitola: Nechte se navigovat svými pocity

14. kapitola: Něco jste věděli dřív, než jste sem přišli

15. kapitola: Jste dokonalé, a přesto i dále expandující bytosti, v dokonalém, a přesto i dále expandujícím světě,  v dokonalém, a přesto i dále expandujícím vesmíru

16. kapitola: Jste spolutvůrci v úžasném rozmanitemém vesmíru

17. kapitola: Kde jste a kde chcete být?

18. kapitola: Můžete postupně změnit svou vibrační frekvenci

19. kapitola: Pouze vy můžete vědět, jaký ze sebe máte pocit

20. kapitola: Když se někdo snaží omezovat něší svobodu, vždy ho to stojí jeho vlastní svobodu

21. kapitola: Když jste vzdáleni pouze 17 sekund od 68 sekund ke splnění

22. kapitola: Stupnice emočního navigačního systému

 

Část II - Postupy, které Vám pomohou dosáhnout toho, co si nyní pamatujete

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář