Jdi na obsah Jdi na menu

kniha: MYŠLENÍ UZDRAVUJE (J.Mandžuková)

1. 5. 2014

Je známa celá řada knih, vědeckých prací a příběhů, které potvrzují, že myšlení dokáže hlubokým a často zásadním způsobem ovlivnit všechny oblasti našeho života včetně zdraví.

Tato kniha přináší zajímavá doporučení, návody a další rady k aktivizaci léčivých schopností organismu a procesu SEBEUZDRAVENÍ. Prováděním doporučovaných metod můžete „ztratit“ jen pár hodin času, ale možná získáte roky života... 

 

mysleni-uzdravuje.jpg

 

Může mít víra v boha léčivé účinky? Určitě ano. Jsou případy vyléčení nemocí, pro které věda nemá žádné vysvětlení. Je tedy možné, že tu zasáhla boží síla? Sílu pozitivního myšlení uznávají i lékařské kruhy. Někteří odborníci tvrdí, že velké procento pacientů nepotřebuje léky, ale změnu způsobu myšlení. Nemocné není jejich tělo, ale jejich myšlenky a emoce. Jsou zmateni ze strachu, pocitu mé něcennosti, provinění a zlosti. Byly objeveny psychosomatické příčiny vysokého krevního tlaku ve formě jakéhosi nepatrného, potlačovaného strachu z věcí, které se mohou stát, ne z těch, které se už staly. V případě cukrovky to může být zklamání nebo zármutek, co spotřebovává energii a tím odčerpává inzulin, který je produkován buňkami slinivky břišní.

Otázkou je, co můžeme dělat, jsme-li již nemocní? Mohou nám určité myšlenky či emoce pomoci? Jistě – je to pozitivní myšlení a víra v uzdravení. Různé studie na toto téma ukazují, že většina fyzických problémů je ve skutečnosti psychosomatická, že je vytváří tělo a mysl, a tudíž jen tělo a mysl se jich může zbavit. Musíme si v sobě vypěstovat pocit, že náš život má smysl. Je mnoho lidí mezi námi, kteří se dokázali vyléčit z těch nejhorších nemocí. Společným uzdravovacím faktorem u těchto lidí bylo:
- Změna myšlení, jejich způsob myšlení a pohled na život byl změněn - meditacemi, modlitbou, nebo jiným hlubokým duchovním zážitkem.
- Začali se stýkat s lidmi a došlo k posílení jejich svazku.
- Přešli na zdravou výživu, začali si pečlivě vybírat, zvolili si takovou, která jsou zároveň lékem.
- Uvědomili si, že v každém případě musí v něco věřit a mít vůli žít.

Tito lidé měli ještě jednoho společného jmenovatele a to, že nepovažovali svoje uzdravení za náhodu, ale za velké vítězství, kterého se jim dostalo po dlouhém vnitřním boji. (eva)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář