Jdi na obsah Jdi na menu

Kniha: CO VÁM VÝŽIVOVÝ PORADCI NEŘÍKAJÍ

Co si myslíte o zázračných redukčních dietách, kouzelných prášcích na hubnutí nebo vibračních pásech? Nefungují? Správně!

Autoři Vám vysvětlí principy vyváženého stravování tak, abyste i vy dokázali pochopit celou problematiku rekompozice postavy. Dozvíte se, jak upravit svůj jídelníček s ohledem na své zaměstnání a případnou sportovní činnost.

 

Budete schopni efektivně posoudit, který pohyb je Vám prospěšný a který je pouhou ztrátou času. Své názory podložili více než 250 klinickými studiemi, na které v textu odkazují. Mimo jiné se můžete těšit na 30 chutných receptů a celou řadu tipů a rad jak zefektivni hubnutí i nabírání svalové hmoty, o kterých jste vůbec neměli tušení! Cílem této knihy je vzdělat čtenáře na úroveň vyšší, než má průměrný výživový poradce.

 

Kniha se zabývá otázkou „proč jsme tlustí a nemocní?“, ale není (pouze) o tom, jak zhubnout. Spíše naopak, autoři varují před různými „zázračnými“ a zejména jednoduchými metodami a postupy, s jejichž nabídkou se často můžeme setkat.  

Ke zdravému tělu a zdravé postavě vede náš celkový přístup k jídlu a k pohybu – nikoliv konzumace nebo nedostatek nějaké jedné konkrétní potraviny. Na začátku se autoři věnují obecným příčinám zvýšené míry obezity v populaci. Těmi hlavními jsou stále rostoucí spotřeba cukru, obecně větší množství konzumovaného jídla, kratší doba spánku a vyšší míra stresu.

 

 

Autoři píší jednoduchým a srozumitelným jazykem. Uvádí odkazy na řadu studií a statistik, ze kterých při svých tvrzeních vycházejí, a jejich přístup k výživě je velmi rozumný. Neexistuje jedno jednoduché řešení, jediný viník nebo jediný recept či potravina, která za nás vyřeší problémy. Mělo by být dosaženo především vyváženosti – jak ve skladbě stravy, tak i v pohybových aktivitách.

 

Kniha je rozdělena do teoretické části a části s recepty s barevnými fotografiemi jídel. Na prvních stránkách pojednává o aktuálním dění ve světě výživy a výživového poradenství - o pandemii obezity a příčinách, jak je snadné stát se poradcem, ale i o síle médiích a jejich poplašných článcích o hrozbách v jídle. 
 
Následuje kapitola o makroživinách a jejich rozdělení, při čemž se dozvíme, zda je kalorie skutečně jen kalorie a jestli zvýšený příjem bílkovin škodí našemu tělu nebo jestli je vhodné jíst sacharidy před spaním. 
 
Nechybí ani část věnovaná pohybové aktivitě, kde odhalíme pravdu o kardio tréninku a vhodnosti cvičení nalačno, a o kontroverzních tématech jako třeba lepek nebo superpotraviny.
 

Kniha je vhodná jak pro úplné začátečníky, kterým ukáže správný postup pro hubnutí, tak i pro pokročilejší, kteří se dozví aktuální informace a přijdou na kloub mýtům šířících se světem fitness.
 
Každá kapitola přináší informace a odpovědi podložené aktuálními studiemi a zároveň vysvětluje vznik mýtů, nepravd a polopravd. Vše podstatné je vždy na závěr shrnuto v několika bodech, které bychom si měli zapamatovat. 
 
Autoři do knihy přidali i třicet zdravých receptů s rozpisem ingrediencí a detailním postupem doplněné o barevné fotografie, nad kterými se Vám jistě budou sbíhat sliny. 
 
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář