Jdi na obsah Jdi na menu

VŠICHNI SE BOJÍ RAKOVINY, MÁLOKDO ELIMINUJE RIZIKOVÉ FAKTORY

29. 4. 2019


Rakovinu lze přirovnat k nezdravému semínku, které dřímá v každém z nás. Růst a rozvíjet se může začít, jakmile objeví správnou půdu, která mu poskytne vše potřebné ke klíčení  a růstu.


Náš současný životní styl je pro bujení rakovinové buňky naprosto ideální. Nevhodná strava, tělesná nadváha a sedavý způsob života krmí a popohánějí v růstu prekancerozní (předrakovinové) buňky.


Právě tyto podmínky totiž pomáhají šíření zánětu v těle, který podporuje rakovinové bujení. Chronický zánět zásadně mění vnitřní prostředí a umožňuje mutaci lidských buněk.


Paradoxem dnešní doby je však fakt že se rakoviny všichni bojíme, proto bychom měli dělat vše proto, abychom zabránili rozvoji a růstu mutovaným buňkám. Jenže náš životní styl jim to naopak usnadňuje. A tak díky tomu jak žijeme. může rakovina naplno rozvinout svůj potenciál.


Svůj postoj k této nemoci musíme naprosto přehodnotit. Aby rakovina dosáhla stádia zralosti, musí spoléhat na podporu vnějšího prostředí.


Člověk žijící zdravě svým mikroskopickým nádorům, (které máme v sobě všichni dospělí lidé, a čím jsme starší tím jich je v těle více), nedopřává látky nezbytné pro její růst. A udržuje tak své rakovinové buňky doslova na uzdě.


Naopak, alkohol, kouření, časté slunění, chronické záněty v těle, nezdravá strava, nadbytek tuku v těle, sedavý způsob života  apod. působí ideální podmínky pro růst bujení zmutovaných buněk.


Bohužel prevence nám obvykle vůbec není vlastní. A proto každý třetí člověk nás zbytečně opustí právě na rakovinu..

Přeji vám, abyste se přidali klidem, kteří se proti rakovinovému bujení chrání dříve než bude už pozdě.

 

Krásné dny plné zdraví přeje všem Amazonka,

na facebooku mne najdete zde:https://www.facebook.com/kindermann.andrea

 

zdroj info: Kniha: Jak předcházet rakovině a snižovat její riziko, R. Beliveau a D.Gingras

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář