Jdi na obsah Jdi na menu

V RAKOVINĚ NEJDE O ŠTĚSTÍ ČI SMŮLU..

12. 4. 2019

Setkání s rakovinou je jedna z nejtěžších zkoušek, s kterou se člověk může setkat. Ohrožuje nás i naše nejbližší. Rakovina je největší zabiják 21.století. Ve většině západních zemí je úmrtí na rakovinu na předním místech statistických žebříčků.


Rakovina je  nemoc, která nás ničí a připravuje o energii i životní čas. Když přijde, pak už jen člověk rezignovaně  přijímá náhlý leč nevyhnutelný konec života. Přesto k pocitům bezmoci nad touto nemocí není důvod. My nejsem bezmocní.. leč je potřeba myslet na prevenci včas.


Dle posledních výzkumů,  se za většinou případů rakoviny neskrývá náhoda ani nevyhnutelné stárnutí. Tato nemoc je především důsledkem neblahých životních návyků.  Rakovina jednoznačně souvisí se současným životním stylem. 3 ze 4 případů rakoviny by se dalo předejít, kdyby..

..kdyby člověk včas myslel na prevenci. Vysoká úmrtnost na rakovinu vychází především z toho, že se tato nemoc jen velmi obtížně léčí, obzvláště pokud je odhalena v pokročilém stavu.

 

 

Lidské tělo produkuje denně miliony zmutovaných buněk schopných zvrhnout se do zhoubného bujení. Rakovinové nádory se u člověka projevují obvykle až v dospělosti, přestože mutace v těle vznikají už od embryonálního vývoje, tedy ještě před naším narozením. 

U většiny z nás však zůstanou neviditelné. Zásadní vliv, zda se rakovina rozvine do zhoubných nádorů, nemá dědičnost, ale především náš současný styl života. 

 

Rakovina je nebezpečný nepřítel. Být v boji s ním úspěšný a omezit utrpení a zoufalství, kterým pustoší mnohé lidské bytosti, lze pouze tehdy, využijeme-li všech možných způsobů léčebných, ale především preventivních.

 

Pokud se o cestě prevence chcete dozvědět více, sledujte nové články v této rubrice.

děkuji za vaši důvěru. Amazonka, na facebooku mne najdete zde:

https://www.facebook.com/kindermann.andrea

 

Zdroj info:

kniha Jak předcházet rakovině a snižovat její riziko, autorů: R. Beliveau a D. Gingras

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář