Jdi na obsah Jdi na menu

UŽ JSTE NĚKDY VYZKOUŠELI INFRASAUNU?

28. 5. 2019

Infrasauna nebo také infrakabina je obvykle dřevěná kabina podobná sauně, která díky infrapanelům prohřívá lidský organismus. Infrasauna (známá rovněž jako infrakabinka) pracuje pomocí vyzařování infračervených paprsků.

 

Dlouhovlnné infračervené záření proniká rovnou do tělových tkání. Dostane se až do hloubky více jak 4 cm. Vše proběhne zcela přirozeně - svaly se uvolňují a zklidňují, tělo není zatěžováno. Infrasauna má energii nastavenou tak, aby se co nejvíce vyrovnala energii vyzařované lidským tělem. Produkování potu v infrasaunách je až třikrát vyšší - při okolní teplotě již okolo 45 – 60°C.

 

Princip infrasauny:
V infračervené kabině probíhá saunování na principu emise infračerveného záření pomocí speciálních keramických zářičů. Infračervené záření proniká hluboko do svalové tkáně a prohřívá ji. Intenzivní pocení se uskutečňuje už při teplotě kolem 50 °C. Lidský organismus není nijak zatěžován. Během pobývání v kabině se dýchá vzduch s teplotou od dvaceti do 55 °C. Vyzařované teplo se z osmdesáti až devadesáti procent vstřebá do lidského těla. Do prostoru kabiny se dostane jenom zbytek tepla, což umožňuje dýchání vzduchu v kabině o teplotě 20 až 55°C.

 

Správné saunování:
Pro využití maximálního výkonu infračervené terapie se teplota v infrasauně nastavuje na nejvyšší hodnotu. Teplota nastavená na nižší hodnotu se projevuje v průběžném vypínání a opětovném zapínání topidla – pro udržení nastavené teploty. Vnitřní teplota sauny při vstupu není rozhodující – vyšší pocení začíná až po asi čtvrt hodině. Regulaci teploty v infrasauně umožňují pohyblivé střešní ventilace a pootevřené dveře. Pro saunování je vhodná jakákoliv doba, avšak nejvíce ráno, či pro jedince s problémy se spaním večer. Během saunování je vhodné mít po ruce ručníky (osušky) na utírání potu i na podložení.

 

Vliv infrasauny na zdraví:
Infrasauny prohřívají tělo a prokrvují organismus. Saunování posiluje imunitní systém, uvolňuje dýchací cesty, vylepšuje nespavost, akné, ekzém, bolesti v krku a onemocnění uší. Podporuje elasticitu kůže a odstraňuje odumřelé buňky a nečistoty z kůže.

Hlavní zdravotní výhodou infrasauny je to, že ji smějí používat:
alergici
astmatici
kardiaci
lidé s problémy s krevním tlakem

 

Obyčejnou saunu by tito lidé používat neměli.

 

Dále umí infrasauna uvolnit namožené svaly a uleví od bolesti zad. Úleva přichází také při ztuhlosti kloubů, výronu kotníku. Díky infrasauně se snadněji vyplavují toxické látky z těla a ovlivňuje se také redukce váhy. Pomáhá k načerpání nové energie, vylepší psychiku, zbavuje únavy a ovlivňuje i lepší hojení poranění, popálenin a ekzémů.

 

Infrasaunu lze umístit v interiéru, kdekoli kde máte prostor a vejde se dokonce i do větší koupelny v paneláku..

Prima domácí saunování Vám přeje Amazonka,
na facebooku mne najdete zde: https://www.facebook.com/kindermann.andrea

 

zdroj info: https://cs.wikipedia.org/wiki/Infrasauna

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář