Jdi na obsah Jdi na menu

THAJSKÁ MASÁŽ

1. 4. 2012

Tradiční thajská masáž je dynamická forma terapeutické masáže, která má původ v Indii. Stala se pevnou součástí chrámové kultury s šířením buddhismu do jihovýchodní Asie. Díky protahování a tlakové stimulaci akupresurních bodů, využití meridiánů a reflexních zón, dosahuje uvolnění napětí a důkladného rozcvičení celého těla, které se provádí na zemi, přes pohodlné oblečení.

Díky thajské masáži se u klienta vyvolává pocit maximálního uvolnění, dostane se tak do dobré fyzické kondice, psychické pohody a pročistí energetické dráhy.

Masér používá celého těla, ale doteky chodidel či lokty jsou vždy cílené a není používáno síly.
 

Thajská masáž je účinným prostředkem pro léčbu svalových potíží, ale také pro léčbu dlouhodobých chronických onemocnění. Léčebný účinek thajských masáží bývá v tomto směru nedoceňován klasickou medicínou (tento trend se však postupně mění v závislosti na tom, jak rychle západní svět poznává a odhaluje léčivé účinky tradiční thajské medicíny v podání již zmíněných thajských masáží), avšak východní medicína se k jednotlivým procedurám thajské masáže staví velmi pozitivně.

Thajská masáž je tisíc let staré léčitelské umění původně provozované výhradně mistry v thajských chrámech. Při této masáži je klient na rozdíl od evropské masáže oblečen.

Podstatou thajské masáže je znalost energetických drah v těle (meridiánů) a reflexivních bodů na nich umístěných. Masér tyto body protlačuje palci, patou, koleny, předloktím či dlaní a jemně přitom manipuluje tělem klienta. (Thajské masáži se také říká “jóga pro líné”). Tím uvolňuje energii zablokovanou v meridiánech a ulevuje klientovi od napětí a bolestí.

Thajská masáž patří mezi nejlepší přírodní metody s celkovým pozitivním vlivem na Váš organismus.
Léčebné využití thajské masáže se neomezuje jen na pohybový systém. Výborné využití je při bolesti zad, hlavy, vyčerpání, stresových poruch a psychosomatických obtížích. Výborné efekty má i na únavový syndrom a i na panické poruchy.

Thajská masáž to je název pro léčebnou akupresurní metodu a práce na energetických drahách s protažením těla. Tato metoda se v Thajsku praktikuje již po celá staletí. Do Thajska se dostala spolu s budhismem před 2500 lety.


Thajské masáže mají neuvěřitelné léčebné výsledky, podporují cirkulaci, rozvíjí flexibilitu a svalový tonus. V mnoha případech, jako jsou přepracované svaly, únava, stres, bolesti hlavy, vymknutiny, může správně vedená thajská masáž sehrát při nápravě poškozených tkání klíčovou roli. Díky těmto ohromným přínosům jsou thajské masáže stále více oblíbené po celém světě.


Thajská masáž je přínosná pro ty, kdo se cítí ztuhlí, rozbolavělí, unavení, přepracovaní či přepínání při sportu nebo z důvodu jiné choroby ovlivňující pohyblivost. V tomto případě Vám thajská masáž napomůže vrátit zpět ztracený pohybový rozsah.
 

Thajská masáž bývá vždy příjemným zážitkem, po kterém přichází lehkost, úleva a vnitřní klid.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář