Jdi na obsah Jdi na menu

skrytý význam nemoci: INFEKCE

1. 2. 2012

Každá infekce poukazuje na nějaký konflikt, který člověk ve svém podvědomí, správně neprožil a nevyřešil. Často tento konflikt ani nevnímá, nepřiznává si ho nebo se pokouší mu vyhnout, a tím si vynucuje možnost uvědomit si tento konflikt na jiné rovině. Ale bolestí (z infekce), které se už vyhnout nemůže, se zabývat musí.

Energie, která vzniká z tohoto konfliktu, přitahuje různé původce nemocí (viry, bakterie, toxiny) a soustřeďuje je v té části těla, která odpovídá tomuto duchovnímu či duševnímu konfliktu (zde se také zasažené části těla vyjadřují velmi jasně). Konflikt se pak vybíjí v podobě zánětu:

Akutní zánět je připomínkou nějakého akutního problému, chronický zánět poukazuje na nevyřešený vleklý konflikt. Oba záněty jsou ale nepřehlédnutelnou výzvou, aby se dotyčný konečně začal zabývat úkolem, který je před něj postaven, a snažil se najít řešení.

Zánět se dostavuje tehdy, když se člověk svému úkolu nepostavil dobrovolně, nýbrž se mu vyhnul.

Co je třeba dělat.
Život opakuje tak dlouho svou výzvu, aby se člověk vypořádal s nastoleným úkolem, dokud ho opravdu nevyřeší. Proto je nejjednodušší přijmout hned první výzvu, aby se člověk mohl zabývat dalšími úkoly, které před něj staví život. Ve většině případů to znamená učinit jasné rozhodnutí a konsekventně ho dovést do cíle.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář