Jdi na obsah Jdi na menu

skrytý význam nemoci: ALERGIE

1. 4. 2012

I když se všeobecně uznává, že alergie se nedá léčit, je prokázáno, že je to stav, kdy do našeho organismu vnikla látka, na kterou naše tělo začne vytvářet silnou imunitní reakci, kterou chápeme jako alergii. Alergie – obranná reakce – může vzniknout v kterémkoli věku a na jakýkoliv podnět. Tedy alergenem se pro nás může stát cokoli, co nám v předešlé době vůbec nevadilo.

Alergie z pohledu klasické medicíny je přehnaná imunitní reakce našeho organismu. Z pohledu celostní medicíny nám však říká, že v našem těle není něco v pořádku. Může to být např. nesoulad energií na meridiánech, orgánech apod. Kdyby v našem těle bylo vše v pořádku, nikdy by náš organismus neprodukoval alergickou reakci.

Je překvapivé, jak málo jsou využívány možnosti psychoterapie u alergií. Přitom jde o tělesné reakce s nápadnými psychosociálními souvislostmi. I zde farmakoterapie vytlačila možnosti podstatnějšího ovlivnění poruchy psychoterapií. Možná je tomu tak proto, že farmakologie je pro pacienta pohodlnější. Ale u těch pacientů, kteří nereagují na léčbu typicky, nebo se sami dožadují hlubšího pochopení nemoci, nemusí alergolog váhat s indikací psychoterapie, jinak ji ve skryté podobě pacient nalezne u akupunkturisty nebo homeopaticky orientovaného lékaře sám.

Aneb věděli jste, že v případě narkozy (tedy nepřítomnost vědomé složky vašeho já) se žádná alergie na pyl, chlupy zvířat, prach atd. neprojevuje?

Alergie se objevuje u člověka, který se nenaučil chránit si život svým správným jednáním, nebo ji může startovat zasunutá vzpomínka v podvědomí na činnost, kterou jsme kdysi dávno  dělali.

Často souvisí se žárlivosti resp. agresí vůči alergenu kvůli strachu z nedostatku lásky.


Naučme se čistě myslet, cítit i konat a zabráníme tak alergiím. Naučme se kvalitně žít.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář