Jdi na obsah Jdi na menu

SEDMÁ ČAKRA - KORUNNÍ

1. 9. 2010

Barva: fialová, bílá, a zlatá

Základní princip: Čiré Bytí

Části těla: velký mozek

Žláza: šišinka mozková (epifýza) - vlivy nejsou jednoznačné. S největší pravděpodobností působí na celý organismus.

Vyživuje: mozkové žlázy

Tato čakra leží na temeni hlavy. Odpovídá jí duchovní element vyššího stupně vědomí, spiritualita. V aktivním stavu se chvěje ze všech čaker nejintenzivněji a srší ohňostrojem barev. V auře se však objevuje většinou jako fialová. Korunní čakra je sídlem nejvyššího energetického chvění člověka. Toto chvění je v umění často zobrazováno jako svatozář. Představuje vylévání spirituálních energií temenním centrem.

Toto je poslední čakra, která bude vzbuzena, a proto je kladena na stejnou úroveň s nejvyšší formou spirituální dokonalosti. Je-li plně aktivována, může změnit jemné energie z vyšších dimensí v energie vnitřní, ale může také fungovat opačně a může, slunci podobná, svítit do okolního světa. Velký význam tohoto energetického centra je v tom, že přijímá nejmocnější spirituální energii. Je-li tento jev dokonalý, je dosaženo milosti sjednocení s božským principem v samotném člověku.

Tomuto energetickému centru je přidělena fialová barva. Na této úrovni zakusíme koncentraci na podstatné, proniknutí materie božím světlem, rozpuštění omezení a sjednocení s vyšším bytím sám sebou. Na aktivování šesti spodních energetických center můžeme konkrétně působit sami – v 7. čakře je dosaženo dokonalého rozvinutí. Tím se rozpustí i poslední blokády v ostatních čakrách a jejich energie se začnou chvět v nejvyšších frekvencích.

Temenní čakra má také co dělat s mocí a utlačováním, protože má vztah ke kořenové čakře, z čehož je zřejmé, že zde jde o moc, dosáhnout životního cíle vlastními schopnostmi. Utlačování v životě znamená, že jsou potlačovány, a tím i omezovány, vlastní schopnosti. Svoboda je nutný předpoklad k sebeuskutečnění a k rozvinutí osobnosti.

Vyrovnané energie v 7. čakře znamenají přístup do nevědomí, do otevřenosti vůči vyšším energiím. V korunní čakře neexistují blokády. Může být pouze méně, nebo více vyvinutá.

Nedostatek energie se projevuje nedostatkem životní radosti a nedostatečnou silou k činu a rozhodnutí. Je-li energie nadbytek, dochází k neukojeným citů, které vznikají následkem nerealizované energie, dochází k frustraci, depresím, destruktivním a nevypočitatelným myšlenkovým formám a vyjadřování. Alternativou k tomu je potom často útěk do množství aktivit, spojených s přáním mít co největší zodpovědnost a dokázat tak vlastní zdatnost.

V tělesné úrovni se nedostatek energie projevuje formou častých migrén a silných bolestí hlavy. Také přehnaný strach před smrtí je někdy symptomem nevyvážené 7. čakry.

Je to vědomí v úrovni 7. čakry, jemuž přináleží zkušenost s vlastním zdrojem, boží skutečností ve vlastním JÁ. Je to mystická zkušenost všech náboženství. V této úrovni pozná člověk jednotu s veškerým životem – člověk je v centru života. Aby člověk našel své pravé JÁ, musí se vzdát svého nižšího JÁ. Nalezení pravého JÁ se shoduje s přeměnou energií, která začíná v dolních čakrách a končí v korunní čakře.

Úloha a funkce sedmé čakry

Sedmá čakra je sídlem nejvyšší dokonalosti v člověku. Podobně jako jsou obsaženy v bílé barvě všechny barvy, obsahuje nejvyšší čakra všechny energie nižších center. Sedmá čakra je výchozím bodem pro projevy energií všech ostatních čaker. Je to místo odkud začala naše cesta životem, sem se vrátíme na konci našeho vývoje. Naše osobní pole energií splývá s polem energií Universa. Co jsme zprvu chápali intelektem a později intuicí, je nám nyní zcela jasné. Rozvíjením sedmé čakry se také uvolńují poslední blokády v ostatních čakrách a jejich energie začínají kmitat na nejvyšších pro ně možných frekvencích.

Harmonická funkce

V sedmé čakře nedochází k blokádám ve vlasním slova smyslu, může být pouze méně či více vyvinuta. Když se začíná korunní čakra otevírat, budete zažívat stále častěji okamžiky, při kterých bude mizet oddělenost vašeho vnitřního bytí a vnějšího života. vaše vědomí bude dokonale ztišené a široké a v tomto klidu zažijete svou vlastní podstatu jako všudypřítomné bytí. S postupným rozvíjením sedmé čakry nastanou tyto okamžiky stále častěji a poté přejdou v trvalou skutečnost.

Projevy uzavřené sedmé čakry

Bez otevření sedmé čakry budete mít stále pocit oddělenosti od plnosti bytí, stále nebudete zcela zbaveni pocitu strachu. Tímto strachem se bude udržovat poslední zbytek blokád ve vašich čakrách. Nemohou se rozvinout do celé své šíře svých možností, jednotlivé energie nevibrují v plném souladu a tím ani v harmonii se sebou navzájem.

Řeč těla: Naprosté zoufalství člověk vyjadřuje tím, že si položí ruce na temeno. Cítí, že mu chybí spojení se životem a je ztracen. Tito lidé potřebují milující vedení, které by jim pomohlo světlo znovu získat. Lásku, lásku, lásku.

Nemoci spojené s korunní čakrou:

Deprese, parkinsonova nemoc, schizofrenie, epilepsie, senilní demence

Možnosti čištění a aktivování sedmé čakry

Šířka a neohraničenost, blízkost nebe a uvolnění se od událostí tvého osobního života.

Účinky zvuků: hudbou korunní čakry je ticho. V tichu je celá naše bytost vyjimečně bdělá a vnímavá. Vhodná je, ale každá hudba, která navozuje příjemnou atmosféru.

Účinky barev: korunní čakru rozšiřují a otevírají fialová a bílá

Účinky drahokamů

Ametyst - dává živý klid, ve kterém zanikají všechny strachy a disharmonie, budí důvěru a odevzdanost vůči silám Universa. Podporuje meditaci a inpiraci..

Křišťál - vede člověka k celistvosti, která v sobě harmonicky sjednocuje pestrou mnohovárnost života. Přináší jasnost a světlo ducha i duši, podporuje duchovní poznání. Pomáhá duši splynout s duší Universa. Uvolňuje blokády a dává novou energii.

Účinky vůní:

Kadidlo - jeho vůně povznáší ducha i duši a čistí atmosféru. Nechává zapomenout na kždodennost, prohlubuje schopnost víry.

Lotos - vůně lotosu vede vnímavou a připravenou duši na cestu k jednotě s Bohem.

Olej - Přírodní éterický olej  - Směs proti stresu - tato směs je přímo vyrobena na odblokování sedmé čakry

zdroj: ??? neznámý

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

IRENA - To co hlasate neni z Jezise Krista

30. 7. 2012 14:39

PROSIM VAS....ODKUD SE VZALO SLOVO CAKRA A KARMA...CO TOHO MALO VIM MAJI SVE KORENY V INDII -HINDUISMUS ? VSIMLA JSEM SI ZE SE TYTO VYRAZY STALY SUPERMODERNIMI-TEDY IN. COZPAK KRESTANSTVI S OBYCEJNEMI VYRAZY JAKO LASKA A HRICH UZ NEFUNGUJI ? :)))