Jdi na obsah Jdi na menu

REISHI - HOUBA NESMRTELNOSTI

24. 4. 2019

Houba Ganoderma lucidum, známá u nás i ve světě jako zázračná houba Reishi, patří mezi nejstarší přírodní léčiva tradiční činské medicíny. Její český název je lesklokorka lesklá. Ve staré Číně se používala již před čtyřmi tisíci let a je to houba pro tělesnou nesmrtelost..

 

Vědci totiž analyzovali obsahové látky a zjistili, že obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, z minerálů má výrazný obsah železa a selenu a dále obsahuje také výrazně některé vitamíny ze skupiny B. Velmi zajímavý je poměrně vysoký obsah jinak vzácného prvku germánia. Obsah germania spojují někteří vědci s protinádorovým účinkem, jiní zmiňují, že podporuje imunitu. 

 

REISHI obsahuje velké množství různých druhů polysacharidů, což má vliv na její schopnosti podpořit imunitu (některé z nich jsou působením podobné betaglukanům).

 

Dále obsahuje velké množství antioxidantů, polysacharidy, triterpeny, vlákninu, organické germanium, enzymy, adenosiny. Obsažené terpenoidy mají mít protizánětlivý účinek. Odborníci uvažují o tom, že tato houba, tradičně doporučovaná na problémy s pamětí, by měla právě díky působení určitých látek ze skupiny terpenoidů i příznivé působení při Alzheimerově chorobě či rovněž obecně u problémů s pamětí a u stařecké demence.

 

Rovněž tyto látky by měly preventivně působit proti vzniku trombóz (díky obsahu adenosinu) či uvolňování histaminu (z tohoto důvodu je reishi doporučována u alergiků). K jejím příznivým působením na naše zdraví patří celková podpora detoxikace organismu, normalizace hodnoty krevního tlaku, pomáhá snižovat hladinu cholesterolu, je užitečný při alergiích, pomáhá při poruchách spánku či léčbě astmatu a má řadu dalších účinků. Je důležité ovšem zdůraznit, že k významným účinkům patří působení imunostimulační či imunomodulační, což významně podporuje imunitu. Je to zapříčiněno, jak odborníci uvádějí, díky tomu, že obsahuje adenosiny a jinak v přírodě vzácný prvek germanium.

 

Reishi také zlepšuje buněčný metabolismus, odstraňuje z těla toxické látky nahromaděné v játrech a chrání je před zanášením škodlivinami.


Více informací na: https://www.celostnimedicina.cz/reishi-houba-nesmrtelnosti.htm#ixzz5j5SCXwJr

Více informací na: https://www.celostnimedicina.cz/reishi-houba-nesmrtelnosti.htm#ixzz5j5RSRwAJ

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář