Jdi na obsah Jdi na menu

RAJČATOVÝ SALÁT S KŘENEM

1. 9. 2013

Křen má velmi vysoký obsah vitamínu C (prý mnohem více než citrusové plody), takže se dříve používal proti kurdějím. Dále obsahuje vitamíny skupiny B, vitamín E, provitamín A, železo, vápník,  hořčík, sodík, fosfor, síru a draslík. Při strouhání a krájení se z křenu uvolňují látky s antibiotickým účinkem.Proto je výborným lékem. Zkuste si ho přidat do rajčatového salátu se slunečnicovou majonézou a budete mít talíř plný zdraví.

 

RECEPT NA RAJČATOVÝ SALÁT

S KŘENEM:

 

Příprava slunečnicové majonézy:

100-200g syrových slunečnicových semínek (loupaných)- 1-2 porce

semínka namočit na několik hodin

poté slít namáčecí vodu a popřípadě propláchnout

Vložte do mixovací nádoby,

Přidejte šťávu ze 2-3 citronů

Trošku mořské soli

1-2 lžíce syrového medu

a trošku vody

 

Mixujte do konzistence majonézy…popřípadě přidejte dle potřeby vodu.

 

Do misky nakrájejte několik velkých rajčat, můžete přidat i červenou papriku a zalijte slunečnicovou majonézou.

 

Nakonec nastrouhejte požadované množství křenu – 2-3 cm špalíček a vmíchejte podle chuti do salátu.

 

Autor receptu: Marie Špačková

www.jajsem.com

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář