Jdi na obsah Jdi na menu

POMERANČOVÉ ŘEZY

1. 11. 2012

Výborný dezert, který chutná vážně božsky. Vždy, když ho udělám, tak celý pekáč zmizí během jednoho odpoledne. Tenhle úžasný recept mne inspiroval na jedom ženském serveru a od té doby ho moc ráda peču.Postup na jeho přípravu naleznete níže, jde skutečně o famozní záležitost. Dobrou chuť.

 

Na 1 plech potřebujete: 3 vejce, 160 g cukru krupice, 100 ml oleje, 200 ml vlažné vody, 300 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva a podle chuti 1–2 lžíce kakaa. Na náplň je potřeba 250 g másla, 200 g moučkového cukru a 500 g měkkého polotučného tvarohu. Na dohotovení si nachystejte ještě 2–3 pomeranče, 500 ml pomerančového džusu, 1 vanilkový cukr a 1 vanilkový pudink v prášku.
 

Nejdřív vyndejte máslo na náplň z lednice a nechte ho změknout. Celá vejce vyšlehejte s krupicovým cukrem do pěny. Pak do směsi postupně zašlehejte olej, vlažnou vodu, a nakonec i hladkou mouku prosátou s kypřicím práškem do pečiva a kakaem. Hotové těsto nalijte na plech vystlaný pečicím papírem nebo vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou a dejte péct do trouby. Při 180 stupních Celsia to trvá asi 25–30 minut. Upečené těsto dejte vychladnout a připravte si náplň.
 

Změklé máslo dejte do mísy a utřete ho spolu s tvarohem a moučkovým cukrem do hladkého krému. Tím pak rovnoměrně potřete vychladlé těsto. Teď už zbývá řezy jen dozdobit a překrýt polevou. Pomeranče oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka, kterými celý povrch náplně poklaďte. Nakonec řezy přelijte pomerančovou polevou, kterou připravíte způsobem popsaným níže.

 

Asi dvě třetiny džusu dejte do kastrolku, rozpusťte v něm vanilkový cukr a zahřívejte ho až k varu. Mezitím ve zbývající třetině džusu rozmíchejte vanilkový pudink, a ten pak nalijte do vařícího se džusu v kastrůlku a asi 2 minuty vše míchejte, až poleva zhoustne. Nakonec jí, ještě teplou, řezy polijte, rozetřete ji po celé ploše a moučník dejte proležet do druhého dne do lednice. Chutná vážně božsky!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář