Jdi na obsah Jdi na menu

OPIČÍ MÁSLO BUDETE MILOVAT

2. 8. 2018

Opičí máslo? Že jste o ničem takovém neslyšeli? Pak nevíte, o jakou dobrotu jste přicházeli. Nemusíte se bát, že by se snad vyrábělo z opiček. 

Název vychází z toho, že hlavní ingrediencí této lahůdky jsou banány. Pokud tedy i vy máte rádi banány, nejen v syrové podobě, pak si opičí máslo také zamilujete.

Je to ideální doplněk třeba zmrzlin, palačinek či vaflí. Ale většině lidí chutná natolik, že ho prostě ujídají lžící ze sklenice a nestačí ho na nic namazat. Tak dobré totiž je. Dobrou zprávou je, že příprava další várky zabere jen chvíli.

Ingredience:

  • 5 banánů bez hnědých teček
  • 1 velká konzerva ananasových kousků včetně šťávy
  • 300 g cukru
  • 20 g strouhaného kokosu
  • 3 lžíce citronové šťávy

Postup:

Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Dáme do hluboké pánve společně s ostatními ingrediencemi. Na mírném ohni, za stálého míchání, přivedeme k varu. Banány se musí rozvařit tak, že vznikne směs připomínající džem.

Směs nalijeme do sterilizovaných sklenice a vychladíme. Uchováváme v lednici. 

 

ZDROJ receptu:

http://www.aazdravi.cz/znate-opici-maslo-recept-skvely-jednoduchy-dzem-bananu/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář