Jdi na obsah Jdi na menu

MELTA - VZPOMÍNKA NA DĚTSTVÍ I ALTERNATIVNÍ VARIANTA KÁVY

20. 11. 2018

Melta je dnes synonymem zdravého životního stylu. Jelikož neobsahuje kofein, meltovou kávu si kromě dospělých mohou dopřávat také těhotné ženy a děti. Melta ovšem bohužel není bezlepková. Proto by meltovou kávu neměli pít lidé s alergií na lepek.

 

V minulosti byla meltová káva brána jako levnější náhražka kávy, dnes bychom ji dle odborníků na výživu neměli pít s ohledem na finance, ale právě s ohledem na naše zdraví. Melta, která vzniká pomletím a smícháním sušeného kořene čekanky, praženého žita a ječmene a také pražené bulvy cukrové řepy, je totiž mnohem zdravější alternativou kávy. A věděly to už naše babičky.

 

Hlavní předností melty je obsah látky inulin - tato látka je součástí čekankového kořenu. Inulin je vlastně přírodní rozpustná vláknina, která má pro naše tělo spoustu zdravotních benefitů. Pomáhá při nechutenství, zácpě, ale také při zánětech močových cest a problémech s ledvinami. Inulin má také prebiotické účinky. Díky tomu posiluje kondici našich střev, kde mimo jiné vyživuje zdraví prospěšné mikroorganismy, čímž zlepšuje i naši imunitu.

 

ZDROJ:

https://www.jenzeny.cz/zdravy-zivotni-styl/zdravi-a-krasa/zazijte-rano-jako-u-babicky-a-dejte-si-meltovou-kavu-zavzpominate-si-na-detstvi-a-udelate-neco-i-pro-sve-zdravi?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetuhttps://www.jenzeny.cz/zdravy-zivotni-styl/zdravi-a-krasa/zazijte-rano-jako-u-babicky-a-dejte-si-meltovou-kavu-zavzpominate-si-na-detstvi-a-udelate-neco-i-pro-sve-zdravi?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář