Jdi na obsah Jdi na menu

JÍDLO MĚNÍ VAŠI OSOBNOST I DNA

1. 7. 2014

 Včelí královna i dělnice mají naprosto stejné DNA. Jak to, že je dělnice menší - vlastně "zakrnělá"? Podle DNA by měly být naprosto stejné!

 
Je to tím, že určité soubory genů jsou u ní vypnuté. A víte, co se stane, když včelí královna zahyne? Některá dělnice se začne živit jako královna mateří kasičkou - a promění se v královnu! Včelaři to znají. Avšak - jak to je možné? Mateří kašička způsobí, že se u ní zapnou ty vypnuté geny a dojde k přestavbě jejího těla.
 
 
Co to znamená???
 
Že jídlo dokáže zapínat a vypínat skupiny genů v naší DNA a může úplně změnit naši osobnost!!! Včelí dělnice je dělnice proto, že „podvýživou“ u ní došlo k vypnutí určitých genů.
 
Naše tělo se skládá z mnoha různých tkání - kosti, kůže, svaly, játra, krev atd. Ve všech buňkách však máme naprosto stejný kód DNA. Jak to, že máme různé tkáně? Jednoduše proto, že v každé tkáni jsou určité skupiny genů vypnuté - v každé tkáni jiné. To je v pořádku - tak je to v DNA naprogramované. Ovšem podvýživou může dojít k vypnutí nebo zapnutí genů, které by vypnuté nebo zapnuté být neměly!
 
Vypnutí určitých genů má za následek také naše stárnutí a mnoho dalších věcí - podle posledních objevů vědců z LiveGen Technologies dokonce možná i obezitu.
 
Jestliže jídlo dokáže zapínat nebo vypínat geny, důsledky toho, co jíme, jsou nedozírné!
 
To, co jíme, může proměnit naši psychiku, naši osobnost, naši po­dobu (vzhled) a ovlivňuje to, jak rychle a jakým způsobem budeme stárnout.
 
Zjistil to před lety již doktor Weston A. Price, který objevil, že ne­dostatečná výživa zužuje obličej a úzká zubní klenba způsobuje křivé zuby (kolik dětí dnes nosí rovnátka?), zužuje nosní průchody, takže lidé mají tendenci dýchat ústy (a chrápat), zužuje pánev, což ztěžuje porod, atd.
 
Potvrzuje to i jiná studie, kterou jsem četl. Překvapení vědci zjistili, že když neškodným bakteriím změnili životní prostředí (neboli po­travu), neškodné bakterie se proměnily na agresivní, choroboplodné. Jinými slovy, my můžeme naše užitečné bakterie, žijící v našich stře­vech, proměnit na životu nebezpečné jenom změnou naší - a tedy i je­jich - stravy.
 
Ještě je vám jedno, co jíte?
 
Zdroj: Tomáš Kašpar - Nespěchejte do rakve
http://zdrava-vyziva.doktorka.cz/opravdu-jsme-to-co-jime/
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář