Jdi na obsah Jdi na menu

JAK SPRÁVNĚ MÝT PRKÉNKO OD SYROVÉHO MASA?

11. 7. 2018

Pořádně vyčistit prkénko je na vaření a následném úklidu snad ta nejtěžší část práce. Vezmeme mycí přípravek, horkou vodu, houbičku a pořádně drhneme. Popřípadě jej opláchneme a dáme do myčky. Myslíte si, že to stačí? Pak jste podle vědců na omylu. nebezpečných bakterií jste se nezbavili.

 

Fakt, že ze syrového masa můžeme chytit různé nemoci, je dlouho znám. I proto řada z nás pravidelně drhne prkénko, na kterém maso krájí, mycím přípravkem a horkou vodou. Podle odborníků to ale nemá takový efekt, jak si myslíme.

 

Ukazuje se, že obyčejný jar ve skutečnosti není nejlepší čistící prostředek pro vaše prkénko - a to zejména v případě, že je jedno prkénko používáno pro různé druhy potravin. Dokonce i když prkénko mezi sekáním masa a krájením syrového ovoce nebo zeleniny pořádně vydrhnete, číhají na něm škodlivé bakterie, píše server Business Insider.


Tekutá mýdla a jary odvedou skvělou práci při čištění špinavých hrnců, pánví a nádobí, ale u prkének často používaných pro syrové maso je lepší být extra opatrný.


Pokud tedy chcete zajistit, že vaše prkénko bude tak čisté, jak jen to jde, namočte jej do bělidla po každém použití. To zabije většinu bakterií a zabrání tak jejich přenesení na jiné potraviny, které budete na prkénku v budoucnu připravovat.


Takže bělící SAVO ven a jde se na to!


Zdroj info: https://magazin.eurozpravy.cz/230013-jak-spravne-cistit-prkenko-od-syroveho-masa-nikdy-na-nej-nepouzivejte-myci-prostredek/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář