Jdi na obsah Jdi na menu

HUDBA UZDRAVUJE

1. 3. 2015

Jak nám může pomáhat hudba?

Tón je vibrace, která má svou stabilitu. Opakované chvění struny předává impulsy centru našeho vnímání a ty jsou dále přenášeny na naše duchovní, duševní i fyzické tělo. Otevřít se působení hudby znamená, přijímat harmonické impulsy. Tak dochází k autoregulaci v našem duševním i fyzickém těle, následkem jsou příjemné pocity uvolnění, osvěžení, určité vnitřní harmonie a vyrovnání.

 

V charakteru hudby starých kultur je možné zachytit hlubší smysl a cit pro vibraci zvuků a tónů, viz. hudba indická, hudba čínská, hudba šamanská, Gregoroánský chorál ... aj. Dříve byla hudba vnímána jako prostředek k naladění člověk do vyšších rovin vnímání. Vztaženo na vývoj západní kultury, od určité doby byla hudba dělena na tzv., duchovní a světskou. Tzv. duchovní hudba byla dále provozována v chrámech, tzv. světská hudba nastoupila svůj samostatný vývoj. Spolu se změnou v myšlení a jednání člověka se tak změnil i charakter této hudby. Do popředí se dostal důraz na vlastní individualitu člověka, bylo více upozorňováno na jeho dovednost, na jeho schopnost ovládat hudební nástroj nebo hlas. Potřeba vnést do skladby náročné technické prvky, a tak upozornit na svou vlastní virtuozitu, tak začala postupně vytlačovat obsah.

 

 

Je zapomínáno, že hudba je jedním z nejsilnějších vlivů, který může pomáhat léčit naši duši i naše tělo. V současné době je hudba v naprosté většině případů pojímána jako zábava. Hudby je všude mnoho, ale už nepůsobí tak jak by působit měla. Je čas se zastavit, změnit svůj přístup, začít znovu hlouběji vnímat! Staneme-li se lidmi s přístupem k jemnějším rovinám bytí, začneme-li více vnímat svou duchovní podstatu, budeme s postupem času vnímat a produkovat hudbu, která je přenoscem vyšších harmonií vyšších hudebních sfér a má své léčivé účinky.


Více zde: http://www.leciva-sila-na-planete-zemi.cz/hudba/lecive-ucinky-hudby/

 

 

Vše se zakládá na vibracích. Ať už jde o zvuk, barvy či lidské emoce. Člověk svými pocity vnímá vibrace buďto jako příjemné, nebo nepříjemné. Je to takto jednoduché. Vliv neviditelných vibrací zpěvu na lidský organizmus je znám již odpradávna. Vyspělé duchovní kultury (egyptští kněží, šamani, indiánští léčitelé), využívaly a využívají lidský hlas a alikvotní zpěv jako nástroj pro harmonizaci a léčení člověka. Nyní v našem racionálním světě opět objevujeme sílu alikvotního zpěvu a jeho vliv na psychiku člověka.

VÍCE ZDE:

http://www.monnada.cz/alikvotni-zpev.html

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář