Jdi na obsah Jdi na menu

GRILOVANÉ OVOCE: JABLKA, BROSKVE, ANANAS I BANÁN - TO POTĚŠÍ

8. 7. 2020

Grilovací sezóna je tady. Přichází čas blýsknout se před návštěvou a také si  u grilu dobře pochutnat. Každou zahradní párty jistě ozvláštní čerstvě grilované ovoce, které skvěle chutná. Dezert z grilovaného ovoce. Výborné chuti dosáhnete přidáním kvalitního řeckého jogurtu a zakysané smetany. Milovníci zmrzliny zase jistě podlehnou ovoci s vanilkovou zmrzlinou a šlehačkou.

 

peach-1482901_960_720.jpg

Tak jdeme na to, grliovat lze jablka, hrušky, broskve, ale i banán nebo ananas.

 

Ananas je skvělou volbou pro grilování. Jeho příprava je velmi jednoduchá a rychlá. Grilovat můžete kostičky nebo plátky ananasu, které si předem ochutíte podle svých preferencí. Někomu k dochucení stačí med, ale sáhnout můžete i po brandy, skořici nebo badyánu. Překvapivou kombinaci vytvoří ananas s výraznými chilli papričkami nebo kajenským pepřem.

Dalším exotickým ovocem pro grilování je banán. Při nákupu banánů na grilování dejte přednost tvrdším, méně zralým kusům, které se budou lépe otáčet a na roštu se neroztečou. Před grilováním jej nikdy neloupejte, jen podélně rozkrojte. Nejdříve jej ogrilujte řeznou stranou dolů, to zabere maximálně dvě minuty, poté otočte slupkou dolů a grilujte do té doby, než se začne oddělovat od slupky. Grilovaný banán můžete potřít omáčkou z másla, rumu a skořicového cukru. Hodí se ke steakům i samostatně jako dezert se zmrzlinou.

 

Českou klasikou pro grilování jsou broskve, které se před vložením na rošt namočí ve směsi cukru, rumu a koření. K broskvím skvěle ladí skořice, hřebíčky i badyán. Místo cukru můžete použít i javorový sirup, který je skvěle ozvláštní. Broskve se hodí spíše jako dezert než příloha k masu. Podávat je můžete s řeckým jogurtem a praženými mandlemi nebo se smetanovou zmrzlinou.

Na podzimní grilování jsou ideální jablka. Můžete grilovat silnější plátky jablek nebo je vydlabat a naplnit směsí másla, skořice a sušenek. Plněná jablka trvají déle, ale delší příprava bude vykoupena skvělou chutí. Když na závěr jablíčka pokapete troškou rumu a přidáte pár rozinek, získáte skvělý podzimní dezert.

Přeji všem prima grilování a dobrou chuť!

 

ZDROJ: https://www.kupi.cz/magazin/clanek/8063-jak-pripravit-ovoce-na-grilu-jablka-broskve-nebo-grilovany-ananas-si-zamilujete

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář