Jdi na obsah Jdi na menu

DIGITÁLNÍ DETOX -MALÉ KROKY UDĚLAJÍ VELIKÉ ZMĚNY

6. 11. 2018

 

Facebook. Instagram. Emaily. Twitter. Esemesky. Vyhedávání na netu. Volání. Blog. Youtube. Prezentace. Komentáře. Tabulky. Skype... ouuu!!! Také vám to přijde hodně povědomé?

facebook.jpg


Stačí se porozhlédnou po ulici, nakouknout do kavárny či restaurace a nebo jen chvíli sledovat své kolegy v práci. Většina lidí tráví značnou část svého  bdělého času očima zabořenýma do obrazovek resp. mobilů. Nikdo s nikým opravdově nemluví. 


To, co nám mělo zjednodušit život nás začíná zotročovat. Problém netkví v tom, že by digitální svět byl špatný. Myslím, že problém tkví v tom, že digitální svět je až příliš dobrý.


A tak si pravidelně sama sobě ordinuji DIGITÁLNÍ DETOX. Jeho podstatou není vyhození mého mobilu. Cílem takových detoxů je především KLID A MÍR. ŽIVOT v přítomném okamžiku.


Občas se prostě celodenně odpojím. Získávám tak čas jen pro sebe a mé blízké. Tím nejjednodušším způsobem si navracím  vnitřní POHODU v tomhle neustále uspěchaném, propojeném světě. 


Prostě si toho svého mobilního " tyrana" ráno strčím do tašky a vytáhnu ho až přijde ten správný čas.Obvykle až navečer.
I malé kroky udělají v našich životech veliké věci. A věřte mi, že to stojí za to. 


Krásné chvíle ve skutečném světě přeje všem Amazonka,

na facebooku mne najdete zde: http://www.facebook.com/kindermann.andrea

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář