Jdi na obsah Jdi na menu

CO LÉČÍ OSTEOPATIE

1. 2. 2014

 Stalo se vám, že jste si stěžovali na bolesti páteře, šíje, stažené svalstvo, že vás "seklo" v páteři, dostali jste průvan, ofouklo vám klouby nebo jste měli celkově ztížený pohyb? Zamýšleli jste se už někdy nad tím, co to všechno vlastně znamená a co způsobuje bolest? Co se skutečně skrývá za našimi potížemi? Ne, nebudou to pouze přibývající léta ..


Ve většině případů bolestem kloubů a svalů předchází právě fyzická práce, rytí v zahradě, zvedání těžkých předmětů, námaha, stres, nesprávné držení těla nebo sportovní výkon. Zaseknutí, bolesti páteře a kloubů mohou mít různé příčiny, z nichž některé vyžadují odborné lékařské vyšetření. V mnoha případech jsou však bolesti způsobeny pouze špatnou funkcí zádového svalstva a kloubů. Tělo se nedokáže "poprat" ze zvýšenou tělesnou námahou a důsledkem je, že se velmi důmyslně brání což se projevuje jako zvýšené napětí a svalové křeče, v některých případech dokonce zánětem. Takto se páteř chrání před dalším poškozením a možná později i mnohem vážnějšími problémy. Chronické bolesti se tedy stávají jakýmsi signálem, že něco není v pořádku.

Musíme být upřímní a uznat, že tyto signály často ignorujeme, "zapřeme". Užijeme tabletku proti bolesti a pokračujeme v denní práci. Za pár dní bolesti pominou a my pokračujeme v každodenních aktivitách. V nasledjúcich měsících a letech se bolesti vracejí stále častěji a intenzivněji. Pomalu se dostáváme do stádia, kdy si už nedokážeme sami pomoci a hledáme odbornou radu. Tehdy je již však častokrát dost pozdě a je nezbytná operace.

Nebojte se, nejste sami. Bolesti páteře a kloubů, nadměrné svalové napětí jsou jedním z nejčastějších zdravotních problémů ve vyspělých zemích.



Více na: http://www.naseinfo.cz/clanky/zdravi-a-pece/alternativni-lecebne-metody/osteopatie#ixzz2fYdlMacP

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář