Jdi na obsah Jdi na menu

CO JÍST, KDYŽ JSTE NASTYDLÍ?

8. 2. 2014

Cítíte, že na vás něco leze? Zabojujte s nemocí pomocí dobrého jídla, které je plné ZDRAVÝCH TUKŮ, BÍLKOVIN A VITAMÍNŮ S MINERÁLY. 

 

Studie ukazují, že některé druhy potravin mohou pomoci zmírnit příznaky běžného nachlazení a dokonce i zkrátit jeho průběh.

 

1.TUČNÉ RYBY -Losos, tuňák nebo makrela, jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny. Ty pomáhají snižovat záněty v těle a tím obnovují funkci imunitního systému. 

 

2.ČESNEKRaději než ten čínský, vybírejte česnek český a připlaťte si za něj. Věřte, že tahle investice se vyplatí. Česnek obsahuje allicin, sloučeni, která produkuje antioxidanty, které bojují s volnými radikály v těle. 

 

3.CITRONY A POMERANČE- Je starou známou pravdou, že citrusy obsahující vitamín C, jsou ideálním bojovníkem proti nachlazení. Pomeranče, citrony a grepy, byste si v hojném množství měli dopřát ihned, jakmile pocítíte, že na vás něco leze. Pokud se jimi totiž zásobujete na začátku onemocnění, snížíte délku jeho trvání nebo jej dokonce úplně přemůžete. Jen pozor na přidávání citronu do horkého čaje, tím byste všechny vitamíny zcela zahubili. 

 

4. KEFÍR - Kefíry a jogurty se živými kulturami, které podporují činnost trávicího systému zabraňují tak infekcím ve střevech. Probiotika v nich obsažená navíc pomáhají při infekcích horních cest dýchacích.

 

5. BÍLKOVINY Z MASA - Maso kuřecí, krůtí, či hovězí vývary jsou účinnými bojovníky proti nachlazení a chřipce. Bílkoviny jsou stavebním kamenem pro svalovou hmotu, ale dokáží také bojovat proti bujícím infekcím v těle.

 

6. ČOKOLÁDA S MIN.OBSAHEM 50%-70% KAKAA - Čokoláda s vysokým obsahem kakaa je nejen skvělým antioxidantem, ale také obsahuje mnoho důležitých látek. Má vysoký obsah zinku, který reguluje metabolizmus cukrů v krvi, odbourává jedovaté kadmium, které se nachází například v cigaretovém kouři a také dokáže bojovat s nachlazením. 

 

VÍCE NA:

http://www.relaxuj.cz/art_doc-FA3F3704F49FF5F9C12573B800295CB3.html

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář