Jdi na obsah Jdi na menu

ČAJ Z BOBKOVÝCH LISTŮ POMŮŽE PŘI MIGRÉNĚ I CUKROVCE

15. 4. 2020

Bobkový list je znám především jako koření, má však i blahodárné účinky, pro které se využívá po celá staletí. Obsahuje bílkoviny, vlákninu, hořčiny, glykosidy, alkaloidy, třísloviny, silice, kyselinu listovou i vitamíny, zejména A, B, C a minerální látky, jako jsou draslík, hořčík, fosfor, selen, měď, vápník, zinek či železo.

Podporuje trávení a současně zvyšuje chuť k jídlu. Působí antisepticky, protizánětlivě a dezinfekčně a používá se při nemocech a během rekonvalescence. Jde také o velmi mírné sedativum. Jedna z látek v něm obsažená – eukalyptol uvolňuje dýchací cesty a pomáhá během relaxace. Na různé jedy působí jako protijed.

bobkovy-bay-leaf-2942399_960_720.jpg

Bobkový list a naše zdraví

Bobkový list dokáže ve formě čaje snižovat hladinu krevního cukru a je vhodný pro lidi s diabetem 2. typu. Pomáhá při revmatických bolestech, artritidě, bolestech kostí, kloubů, zad, krční páteře, kříže i sedacího nervu. Používá se k čištění kloubů i detoxikaci těla od škodlivých usazenin a solí kyseliny močové. Blahodárně působí i na močový měchýř, kde rozpouští kamínky, pomáhá při trombóze jater, povzbuzuje tvorbu žluči u jater poškozených dlouhodobým užíváním chemických léčiv a rozpouští zatvrdliny ve slezině. Pomáhá při dně, migréně a otocích.

  • Čaj z bobkového listu vytvoříte ze lžičky nasekaných vavřínových listů, které přelijte 3 dl vroucí vody a nechejte 15 minut louhovat. Poté přeceďte.

 

ZDROJ:

https://www.kupi.cz/magazin/clanek/588-bobkovy-list-zatoci-s-migrenou-cukrovkou-i-moly-ve-skrini

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář