Jdi na obsah Jdi na menu

80 PROCENT NAŠÍ IMUNITY JE VE STŘEVECH

2. 10. 2020
Když jsem kdysi pracovala v lékárně, denně jsem dle výpisu z poklady konzultovala zdravotní problémy s více jak 500 pacienty (už tehdy se v lékárně Dr.Maxe otočilo zbruba 1500 platících lidí za den).
A pokud se na mě někdo obrátil s dotazem, jak by mohl posílit svou imunitu, moje odpověď už tehdy (2012) byla naprosto jasná.. 80procent vaší obranyschopnosti je ve vašich střevech.
Obvykle následoval nechápavý výraz a tak jsem se v těch pár minutách, co člověk měl (než začali být nervózní další čekající ve frontě) vysvětlovala, že zásadní slovo v našem zdraví mají právě bakterie v trávicím traktu.
Lidský organismus je nositelem mraky bakterií (dobrých, ale i těch zlých), přičemž průměrný člověk jich má ve střevech 1–1,5 kg. Vlastně jich je asi desetkrát více než počet všech buněk, které tvoří naše lidské tělo. Tento takzvaný mikrobiom ovládá a řídí naše životy mnohem víc, než bychom si byli ochotni připustit. Zásadním způsobem koriguje nejen imunitu, ale i třeba obezitu, psychiku (90procent hormonů štěstí -serotoninu, se tvoří právě zde), a tyhle potvůrky mají spojitost i s řadou chronických onemocnění.
A tak pokud se o své hodné bakterie nestaráme, koledujeme si především o nechtěné zdravotní problémy. Pomáhejme dobru, které v sobě máme a nedovolme zlu ničit to nejcennější co je, tedy naše zdraví.
Ať jste hlavně zdraví, to přeje všem Andy,
hledač pravdy a propagátor všeho pro lepší zdraví, autorka blogu www.superimunita.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář