Jdi na obsah Jdi na menu

ZA PŘEDČASNOU PUBERTU DĚTÍ MOHOU CHEMIKÁLIE V KOSMETICKÝCH PRODUKTECH

14. 3. 2019

 

Puberta byla kdysi běžná v 15. roce života, dnes se objevuje už u 7, 8 a 9letých dětí

Předčasná puberta, která se projevuje druhotnými pohlavními znaky, jako jsou ochlupení ohanbí či růst prsů před dosažením 8 let života nebo začátek menstruace před dosažením 9 let života.. to je realita dnešní doby.

Časná puberta souvisí s emocionálními problémy a s problémovým chováním, kromě toho se s ní spojuje i zvýšené riziko vzniku cukrovky, srdečních a jiných kardiovaskulárních chorob a rakoviny v pozdějším období života.

Příčinou předčasné puberty jsou zřejmě chemikálie působící na dítě v jeho prostředí, zejména takové, které napodobují estrogen. Tyto chemikálie jsou obsaženy v produktech denní potřeby.

Nejznámějšími jsou ftaláty, parabeny, kyselina perfluorooktanová (PFOA), bisfenol A (BPA) a další (uvedené chemikálie, které se vyskytují v životním prostředí člověka jsou také spojovány se vznikem jiných zdravotních problémů, jakými jsou rakovina a srdeční onemocnění).

Rovněž je třeba v rámci možností snižovat v životě dítěte hladinu stresu, optimalizovat jeho hladinu vitamínu D i pobízet ho k pravidelnému cvičení.

Jeden z nejlepších způsobů, jak zabránit předčasné pubertě je omezit styk našeho dítěte (i nás žen v období těhotenství) s chemikáliemi, které narušují správnou tvorbu hormonů.

Je nutné, aby se děti ale i dospělí vyhýbali chemickým látkám, které narušují činnost hormonů.

 

více se dozvíte v obsáhlých článcích zde:

https://www.vylectese.cz/puberta-pred-dovrsenim-desateho-roku-zivota/

https://www.vylectese.cz/studie-odhalila-ktere-chemicke-latky-v-kosmetice-zpusobuji-predcasnou-pubertu/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář