Jdi na obsah Jdi na menu

SMRT V DŮSLEDKU LÉKAŘSKÉ PÉČE

1. 2. 2014

 Bohužel i tento fakt je možný.Zemřít, díky péči lékařů.

Americký bestseller Death by Medicine

Zkušený novinář, který psal pro New York Times, Garry Null, autor více než 70 knih o výživě, pracovník Amerického ústavu výživy si jako spoluautory pro knihu Death by Medicine, která vyšla v roce 2011, vybral tři zkušené vědce, publicisty a editory, jakými jsou Martin Feldman, klinický neurolog, odborník v neurofyziologii a neurochemii, Debora Rasio, badatelka a editorka, autorka knihy o iatrogenních nemocech, a Carolyn Dean, ředitelka lékařské společnosti, autorka osmnácti knih, z nichž populární se stala Death of Modern Medicine z roku 2005.

Tato skupina autorů zpracovala statistické evidence a její závěry jsou šokující. I pro člověka srozuměného s tím, že současná medicína a její vykonavatelé - lékaři mohou chybovat, že dochází k nadměrnému předepisování a užívání léků, že může dojít i v nemocnicích k pochybení lékařů a ošetřujícího personálu, i pro toho je četba uvedené knížky tím nejhorším hororem. Copak je možné, aby se naše civilizace vyvíjela v tomto směru? V ČR podobné údaje neexistují a člověk může jen doufat, že se s podobnou situací ani nesetkáváme.

Kniha Death by Medicine, ve které jsou veškerá fakta doložena odkazy na původní zdroje, ukazuje, že u hospitalizovaných pacientů se vyskytují ročně 2.2 miliony NÚ. Počet předpisů antibiotik pro případy virových infekcí, kdy jsou zjevně neúčinná, dosahuje 45 milionů ročně. Počet nepotřebných chirurgických procedur dosahuje 7.5 milionů ročně. Počet pacientů zbytečně hospitalizovaných dosahuje ročně 8.9 milionů. Další úděsná statistika uvádí, že celkový počet úmrtí v důsledku léčení pacientů je 783 936 za rok, což staví americký zdravotní systém v USA na první místo. Kniha ve svých kapitolách a mnoha podkapitolách dokumentuje, že americká medicína přináší mnohdy lidem více škody než užitku. Otřesné je kupříkladu zjištění, že 1.15 milionů pacientů zemřelo v nemocnicích v důsledku proleženin.

Kniha je postupně zveřejňována na některých webových stránkách a kdo umí anglicky a je odolný proti šokujícím informacím, může do ní nahlédnout kupříkladu zde:
http://www.webdc.com/pdfs/deathbymedicine.pdf

Zdroj: Anna Strunecká, Jiří Patočka - Doba jedová 2

http://www.neviditelnycert.cz/blog/popularne-naucny-koutek/1356-antibiotika-a-smrt-zpusobena-medicinou.html

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář