Jdi na obsah Jdi na menu

SMRT DĚTÍ NA NÁSLEDKY OČKOVÁNÍ

25. 9. 2012

Prima den všem,

tak jsem si všimla  v článku o Waldemaru Matuškovi, že jeho 2 malé dcerky (dvojčátka) kdysi zemřela, a teď se podržte: na následky pochybení při očkování, viz bulvární článek o jeho životě:

http://www.super.cz/15255-kdo-je-ten-sibalsky-rostak-miloval-krasne-zeny-tragicky-prisel-o-male-dcery-a-dobrovolne-odesel-z-vlasti.html

 

Tak by mne zajímalo, zda tuto kauzu v té době někdo zaregistroval (asi 60.leta 20.stol.) a jak se celá věc tehdy měla? Docela by mne to zajímalo (historie má totiž obvykle tendence se opakovat, dokud se patřičně nepoučíme). Nevíte tedy o tom někdo něco víc? (případně zdroj info) O jaké pochybení tehdy  vlastně šlo?

 

Myslím, že i dnes by se nějaké patřičné poučení z dané kauzy dalo využít pro argumentaci ve značné obezřetnosti při rozhodnutí nechat naočkovat své dítě. A pokud ne, je to (bohužel) bolestný fakt na poli očkovací minulosti, jež je možno zmínit jako jeden z příběhů veřejně známé osoby, tedy člověka jehož téměř každý v ČR znal.

Minimálně berte tuto info jako inspiraci při Vaše rozšiřujícím se přehledu o důsledcích vakcinace.

Děkuju.  

Krásný podzim přeje Andy

Reakce od lidí:

Tohleto popisovala v jednom dokumentu o Matuškovi Eva Pilarová. On to prý Matuška nechtěl nechat jen tak - prý tam vletěl na oddělení, řval, nevím, jestli se i s někým pral, chtěl vyvodit odpovědnost. Ale všechno se ututlalo.. H.O.

Zdravím Vás Andreo!

Jediné,co já vím,že W.Matuška měl dvojčata,které mu tenkrát naočkovali v nemocnici,aniž by o tom věděl.Bylo to údajně očkování proti neštovicím. Následkem toho zemřeli. Walda jim pak za odměnu šel rozkopat nemocnici...alespoň tak nějak to popisovali v nějakém pořadu o něm na Primě. Víc nevím.
Hezký den! D.R.
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář