Jdi na obsah Jdi na menu

ŘEDITELKA NEJVĚTŠÍHO PRODUCENTA VAKCÍN NA SVĚTĚ PŘIZNÁVÁ ZÁVISLOST NA PŘÍJMECH OD STÁTU

17. 2. 2014

ŘEDITELKA NEJVĚTŠÍHO PRODUCENTA VAKCÍN NA SVĚTĚ PŘIZNÁVÁ ZÁVISLOST NA PŘÍJMECH OD STÁTU .. Zkrátka, jsme nuceni hledat rovnováhu mezi medicínským a ekonomickým užitkem. (příznává veřejně Horníková - je třeba ještě něco dodávat?)

"Příjmy farmaceutického průmyslu jsou dnes závislé na veřejných zdrojích, na stavu ekonomiky a na ochotě státu investovat do sektoru zdravotnictví. To je zásadní věc, kterou je třeba brát v úvahu",říká gen.ředitelka GSK. Více v celém článku, to si počtete, každému kdo umí zpočítat 1+1 je to víc než jasné. Vakcíny jsou především obchodem se zdravím dětí! PROTO JSOU mmj.VAKCÍNY V ČR POVINNÉ!

I proto podle ní většina farmaceutických firem v posledních dvou až pěti letech reaguje na jistou stagnaci tím, že standardizují, globalizují a centralizují. "To pochopitelně přináší do života těchto společností určité napětí," říká.

Říkáte, že závislost na veřejných zdrojích je pro vás kritická a představitelé průmyslu se v posledních čtyřech letech snaží více komunikovat s vládami všude v Evropě. O čem především?

Je třeba vědět, na co vlády budou mít finanční prostředky, co budou chtít financovat z veřejných zdrojů a jaké typy onemocnění se budou léčit z veřejných zdravotních pojištění. Tento druh komunikace bývá sice kritizován, ale je to krok správným směrem. Teprve na základě poznání, co budou chtít veřejné systémy v budoucnu platit, se mohou firmy rozhodnout, v jakých výzkumech pokračovat a v jakých zatím ne. Realita současnosti je zkrátka taková, že nelze přihlížet pouze k tomu, co přinese medicínský užitek, ale i k tomu, jaký je užitek ekonomický. Zkrátka, jsme nuceni hledat rovnováhu mezi medicínským a ekonomickým užitkem. (příznává veřejně Horníková)

zdroj info a celý článek na:

http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/byznys-a-spolecnost/clanek.phtml?id=739092 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář