Jdi na obsah Jdi na menu

PRVNÍ KROKY NA CESTĚ DIGITÁLNÍHO DETOXU

19. 9. 2018

Víte, kolikrát se průměrný majitel chytrého telefonu podívá denně na display? Asi tak dvěstěkrát. A kolikrát denně se podíváte nebo si vzpomenete na svého partnera? Tipuji, že váš protějšek v tomto souboji prohrává na celé čáře.

 

Chytré telefony v našem životě zabírají čím dál tím více prostoru. A přitom stačí pár drobností a nemuselo by to být tak zlé.

 

Kdo z nás si občas neřekl: Potřeboval bych, aby měl týden osm dní! Co všechno bych mohl stihnout nebo si dopřát. Stačilo by, kdybychom trochu změnili vztah ke svému mobilnímu telefonu. Z výzkumů totiž vyplývá, že průměrně strávíme s chytrým telefonem – hádejte – právě 24 hodin týdně! Celý jeden den.

 

Začne to hned ráno: Většina z nás se nechává budit telefonem. Když už ho máme v ruce, hned zkontrolujeme, co se přes noc událo nového. Ani nevíme jak, ale tímto nevinným rituálem ztratíme minuty drahocenného času.

 

Telefon často leží na stole a mnohé z nás si ho občas "jen tak rozsvítí", aby se podívaly, zda nepřeslechly nějakou zprávu. Spousta lidí totiž upřednostňuje psaní před telefonátem nebo osobní schůzkou, a tak zpráv a mailů přibývá – osobních i pracovních. O tom, že spousta z nás má své oblíbené hry, u kterých "jen na chvilinku relaxuje", ani nemluvím.

 

Pro začátek postačí pár drobností, které ale radikálně změní vaše návyky.

 

 

Těším se na vás příště s dalším krokem při digitální dietě. Úsměv posílá Amazonka, na FB mne najdete tady: https://www.facebook.com/kindermann.andrea

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář