Jdi na obsah Jdi na menu

PŘEDVOLÁNÍ NA HYGIENU KVŮLI NEOČKOVÁNÍ

17. 3. 2012

Níže zveřejněné otázky a odpovědi vzniklé z diskuze zasvěcenců resp. z OČKOKONFERENCE, budou jistě každému jež se o daný problém zajímá, značně přínosné. Já jen dodám, že zhlediska možného následného právního posuzování celé situace je vždy pozitivní okolností s úřady prokazatelně KOMUNIKOVAT a o jednáních si pořizovat záznam či protokol s jasným argumentem VÍRY či PŘESVĚDČENÍ zatím NEOČKOVAT. Andy

 

zveřejňuji zde OTÁZKY A ODPOVĚDI Z OČKO-KONFERENCE:

dotaz A)

Zdravím, tak už nám taky přišlo předvolání na hygienu. Docela si pospíšili. Synovi je teprve 14 měsíců.....berou to důkladně.  Mohla bych poprosit o rady na co se máme připravit a jak postupovat? Je to naše první předvolání tak jsem z toho trochu nervozní. Nevíte jestli je nutnost aby se dostavili oba rodičové, nebo stačí pouze jeden.
 
Moc děkuji za jakoukoliv informaci. H.Z.

 

dotaz B)

Taky zdravím, nás to čeká, doktorka mi oznámila, že pokud do dvou mesíců dceru nenecháme očkovat tak že nás nahlásí na hygienu taky. zajímalo by mě jestli někdo byl na takovém jednání v lonňkém roce, kdy už byl na světě rozsudek Ústavního soudu....a jak se na té hygieně k tomu postavili!?
další dotaz do pléna z mé strany je, že když jsem doktorce argumentovala tím, že nic hlásit nemusí, že jen pasivně čeká, až se dotáže hygiena a druhak že tím udáním poruší naše práva v rámci lékařské mlčenlivosti mi odvětila, že když pak dá k soudu hygiena jí, za to že to nehlásila, tak přijde o licenci....je něco takového vůbec možné???? D.Š.H.

 

ODPOVĚDI:

1.

Dobrý den,
první jednání jsme měli na jaře 2008. Snad by se to dalo v této konferenci dohledat. Na jednání jsem chodila já a muž hlídal děti. Před jednáním jsem si sepsala na papír důvody, kvůli kterým nezletilý syn není očkován a ty jsem jim tam předala. Jednání proběhlo klidně. Zhodnotila jsem to tak, že to byly dva mimoběžné monology, kdy každý si vede svou. Dali nám pokutu, pak pro formální nedostatky zrušili. Další jednání kvůli dceři dopadlo stejně. Přeji klidný den. A.CH.

 

2.
My jsme byli na jednání loni v červnu, bylo to v klidu, sice vyčerpávající pro mě, 3 hodiny jsem argumentovala a vyvracela (tedy snažila se vyvrátit, asi marně) argumenty pro jednotlivá onemocnění, každou nemoc jsme rozebírali půl hodiny. Nakonec nám pan doktor řekl, že pokutovat nás nemůže, jen abychom byli v případě onemocnění syna připraveni na tzv. regresní řízení ze strany pojišťovny. To jediné mě trochu dost nadzdvihlo(paní Zuzana C. mě poté uklidnila, že by to rozhodně nebylo tak jednoznačné..), ale jinak to šlo. Š.B.

 

3.

Dobrý den,
my máme jít příští týden a včera jsem se telefonicky dotazovala, jestli je
nutné přijít oba. Stačí přinést s sebou plnou moc k zastupování v řízení. Jinak je určitě dobré se ohánět filozofickým přesvědčením a připravit si
srozumitelně formulované své důvody, bude se to pak zapisovat do zápisu,
takže já se chystám si to připravit písemně, abych jim to mohla nadiktovat. P.S.

 

4.

Přesně tak a bylo tady několikrát řečeno.

Rozhodně bych se nepouštěla do debaty o jednotlivých nemocech a jejich rizicích a nerizích. Neděláme zkoušku z infekčního lékařství. Také je menší pravděpodobnost, že pak budou něco vymáhat v případě onemocnění nějakou náhradu. Prostě a jasně tam musí zaznít, že z důvodu naší VÍRY nejsme přesvědčeni o očkování z důvodu složení vakcín, zatím se k očkování stavíme spíše negativně, ale nevylučujeme ho v pozdějším věku.

Za prvé zde byl případ, že když někdo neuvedl slovo VÍRA do protokolu, dostal pokutu. Protože Ústavní soud uznal jedině víru jako důvod pro neočkování, nic jiného. Na hygieně nás nikdo z katechismu zkoušet nebude, to je pro ně tenký led, zatímco v infekčních nemocech nás jistě "uargumentují".

Klidně bych uvedla, tedy pokud by debata nějak plynula dál, že podle vašich informací, jsou vakcíny kultivovány na potracených embryích a to je pro vás zcela nepřijatelná varianta pak něco takového vpravovat do krevního oběhu vašeho dítěte. Myslím, že v té chvíli polemika končí. kdyby to chtěli dál rozvádět, tak říci, že nemáte co víc k tomu uvést a to případně opakovat. Když tak ať mi znalejší opraví.
Arlena
 

5.

Zdravím, k té argumentaci, my tím, že jsme psali samoudávácí dopis, jsme si vlastně do něj předem sepsali stručné argumenty, proč neočkujem, a když se nás na jednání ze ptali proč neočkujem, tak jim manžel řek, že to bylo zdůvodněné právě v tom dopise,
a že to tedy znovu zopakuje přečtením, to udělal a tím jsme skončili...
takže doporučuji si to napsat, třeba jim to ještě před řízení poslat, a pak to tam jen přečíst... a nevybavovat se s nimi... hezký den KN


 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář