Jdi na obsah Jdi na menu

POSTUP PŘI ODKLADU VAKCINACE

22. 1. 2013

vtipné vyjádření maminky  a odpověď z e-konference:

 

Při poslední konzultaci, kde po mně chtěla lékařka podepsat negativní revers, což jsem odmítla a vyžádala si její předepsaný dokument domů na prostudování. Nejvíce mne na tom rozesmálo, když jsem zjistila, že po mně chtěla, abych na místě podepsala tvrzení, že mě informovala o účelu, přínosech i rizicích očkování, že mi dala příbalový leták k nahlédnutí a podobné nesmysly, kterými si bude krýt záda, ale v žádném případ nejsou pravdivé. Takže hodlám vytvořit vlastní formulář na negativní revers. Nejmíň třikrát jsem se jí ptala na podrobnosti k očkování. Kromě ujištění, že je to nutné a že jsou to jen dvě včeličky (předpokládala současné naočkování Prevenarem) jsem se k nemocem, natož k rizikům s očkováním spojených, nedozvěděla vůbec nic.

 

Můžu jen říci, že nebýt skvělých knih prof. Strunecké, článků a jednoznačného postoje MUDr. Elekové a tomuto sdružení, tak bych doteď byla naprosto zmatená a nevěděla, jestli dát na svou intuici a nevpravovat žádnou chemikálii navíc do zdravého tělíčka nebo podlehnout silnému nátlaku celého okolí, které ani nenapadlo zpochybňovat autority a tzv. "odborníky" (v současné době už pediatra v žádném případě nepovažuji za odborníka na téma očkování jakkoliv smutné mi to připadá).

Se srdečným pozdravem

MK

 

 

Dobrý den paní M.K.

především na vás nemá kdo co dělat nějaký nátlak. Platné právní předpisy říkají, že dítě má dostat základní očkování (4 dávky hexavalentní vakcíny, tj nemusí to být nutně infanrix hexa) do věku 18 měsíců, první 3 dávky by měly být podány do roku věku. V praxi až uplynutí 18měsíců věku a nezahájení očkování lze považovat za porušení vyhlášky. 

Takže klidně můžete počkat do 10 měsíců a teprve tehdy začít. S dr. se vůbec nevybavujte, nediskutujte, prostě jí to oznámíte. Je to vaše právo, je to legální a jestli se jí to nelíbí, to je její problém. Nemá ani co kam oznamovat, kdyby to udělala, dopouští se porušení povinné mlčenlivosti a vy byste ji mohli za to popotahovat.

Uděláte to takto: doma si sepíšete vlastní odmítnutí v tomto smyslu "nedávám informovaný souhlas s aplikací vakcíny Infanrix hexa mému dítěti xy, nar...... Můj nesouhlas je dočasný do věku x měsíců, kdy se znovu vyjádřím. Podle infromací, které mám k dispozici, považuji očkování ve věku mladším než 10 měsíců za rizikovější než nemoci, proti kterým má chránit. Můj nesouhlas je v souladu s Úmluvou o biomedicíně, ÚMluvou o právech dítěte - dbám na zdravý vývoj dítěte tím, že neočkuji. 

jako zdroje můžete použít např. studie uvedené v příloze nebo v tomto mailu, které dokazují, že odložení očkování snižuje riziko astmatu, že očkování zvyšuje kojeneckou úmrtnost apod. 

Dále můžete použít vlastní příbalový leták hexavakcíny, kde je uvedena četnost "neobvyklého pláče", což je fakticky encefalitický křik - symptom postižení nervového systému a jde o reakci podléhající hlášení (!) (http://www.vakciny.net/AKTUALITY/akt_2011_19.htm). četnost tohoto závažného symtpomu je samotným výrobcem uvedena 1 na 10 dávek, tj. při 4 dávkách na dítě jde o riziko reakce postihující nervový systém 1 na 2,5 dítěte!! To o několik řádů převyšuje riziko poškození mozku po jakékoli z nemocí, proti kterým se očkuje hexa.

Je důležité nepodepsat nic u pediatra, ale vyjádřit pouze dočasný nesouhlas s aplikací konrkétní vakcíny.

S pozdravem P.M.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář