Jdi na obsah Jdi na menu

PARADOXY MODERNÍ MEDICÍNY

23. 3. 2014

 

"Každá pravda si projde třemi stádii.Nejprve se ji vysmívají.Později ji všemožně popírají.A nakonec ji přijímají jako naprostou samozřejmost." A.Schopenhauer (filozof)

Od vysmívání k všeobecnému přijetí nových myšlenek mohou uplynout však dlouhé roky.

Hledáte informace o skutečném pozadí současné medicíny? Pochybujete o konvenčním postupu léčby především u chronických onemocnění vašeho lékaře? Věděli jste, že např. v USA je 3. nejčastější příčinou úmrtí léčba? (nemyslete si, že v našich českých poměrech je to zcela jiné).

Obvykle lidé i lékaři a další zdravotnický personál žijící ve starém světě metod sázejících primárně na potlačování symptomů, vyřezávání, ozařování a chemizaci tkání a orgánů, místo k péči vedoucí ke skutečnému  vyléčení.

Pokud jde o medicínu, blokace a brzdění nových myšlenek a postupů je zde bohužel daleko silnější než v jiných oborech.V celé věci jde především o to, jak velkou moc mají zastánci starého pohledu. Jak ovládají to, co se smí v daném oboru učit, říkat a dělat.

Současně platí jak náročné jsou kroky pro přijetí nových myšlenek či postupů, jak moc jsou vynuceny regulačními orgány a v pozadí stojícími lobbyisty (ovlivňování zájmovými skupinami).

Právě v medicíně a okolo medicíny existuje velké myšlenkové bohatství zatlačené na okraj, mimo většinu ordinací a lékáren, mimo hlavní proud a dokonce i mimo media.

 

A to je důvod existence těchto webových stránek. Jako revoluční pohled v oblasti zdraví a zdravotní péče.

Jako skutečný příklad vám zde hned úvodem dokládám studii, vyšla v časopise British Medical Jurnal v roce 2007, jež zkoumala 2500 léčebných postupů konvenční medicíny z hlediska jejich prokazatelného přínosu a účinnosti, případně škodlivosti. Výsledky jsou opravdu šokující:

  • 13% metod bylo shledáno příznivě působící
  • 23% metod spadalo jako pravděpodobně příznivě působící
  • 8%  metod byla shledána jako stejně pravděpodobně příznivé jako pravděpodobně škodlivé
  • 6% metod je nepravděpodobné, že jsou příznivé
  • 4% metod byly shledány jako neúčinné či škodlivé
  • 46% metod bylo shledáno jako nedoložitelné z hlediska účinnosti či škodlivosti

Další šoky přicházejí již v roce 2005 od Dr.Johna Ioannidise, působí jako expert na důvěryhodnost lékařských výzkumů, kdy prokázal že je jen 50% šance, že jakýkoli náhodně vybraný publikovaný vědecký text medicíně je skutečně pravdivý!

Když se na to podíváme z náhledu, zjišťujeme, že více jak 90% studií, dle kterých nás lékaři léčí a na něž spoléhají konvenční medicína, má vady či je nesprávných. 

Závěrem tedy jen cituji slova a doporučení Dr.Stolla: " V případě chronických onemocnění (na rozdíl od akutních stavů) by měli být vyzkoušeny nejdříve jiné metody léčby a teprve jako poslední možnost, pokud nic jiného nezabere, zvolena konvenční terapie."

 

Věřím, že se Vám na této naší společné dlouhé cestě za poznáním bude líbit, vezmete konečně odpovědnost za své zdraví do vlastních rukou a všechny zde uvedené (často veřejnosti neznámé) informace pomohou se správně a svobodně rozhodnout.

S láskou, pokorou a s úsměvem zdraví Vaše Andy

 

  PS: Jsem farmaceut, stránky mujosud.cz tvořím již 9 let.Mé neočkované dcerce je 4,5. Konvenční zásahy v akutní medicíně jsou naprosto nepostradatelné a zaslouží vděk. Bohužel konvenční medicína, při nahlédnutí pod pokličku, je jako celek méně vědecká než by vyplývalo ze svědomitých až arogantních vyjádření mnohých lékařů (té aroganci se vůbec nedivím, plyne již z učitelů na lékařských fakultách, kterou jsem na vlastní kůži zažila). Nevyvratitelným faktem je, že na iatrogenní příčinu (způsobenou konvenční léčbou) umírá ročně zhruba 225.000 lidí v USA. (iluze o odlišnosti České kotliny si vážně nedělám), tedy se dostává de facto na 3.místo (za smrt na rakovinu a srdečně cévní choroby), navíc tato čísla hovoří jen o hospitalizovaných případech a zahrnuje jen jejich úmrtí, nikoli např. trvalá poškození. A to jsou skutečně šílená čísla.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Banshee - pravda

23. 3. 2014 13:17

Ja som sa uz davno prestala spoliehat na konvencnu medicinu a to z jednoduche dovodu: vzdy, ked som mala nejaky problem, tak mi vysledky u lekara povedali, ze mi nic nie je - podla papiera. Tak som hladala inde a vzdy nasla riesenie - z prirody, lacnejsie a lepsie pre moje telo. No a hlavne trvanlivejsie, nie ako neustale potlacanie nasledkov bez hladania priciny. Smutne, ze dnesni lekari vedia o ludskom tele tak velmi malo a spoliehaju sa len na "labaky".