Jdi na obsah Jdi na menu

PANIKU ŠÍŘÍ LÉKAŘI I PROTI STANOVISKU MINISTERSTVA

23. 3. 2012

Republikou se šíří zpráva o násilném očkování dětí. Podle některých lékařů by rodičům, kteří odmítnou povinné očkování, hrozilo odebrání dětí a následné naočkování. Ministerstvo vše popírá.

Českem otřásla informace o novém zákoně týkajícího se povinného očkování dětí. Mezi lékaři a rodiči po celé zemi koluje zpráva, že pokud rodiče nenechají své děti očkovat, zbaví je soud na několik hodin rodičovských práv. K tomu však náleží ještě jeden podstatný detail - dítě by mělo být očkováno nuceně!

reklama

 

Vše by mělo probíhat podle následujícího scénáře: Pokud rodiče odmítnou povinné očkování, lékař je musí nahlásit na úřad sociálního zabezpečení. Tamní pracovníci následně kontaktují soud, který určí opatrovníka a za asistence policie dítě odebere a nechá naočkovat.

 

Tuto informaci rozeseli mezi rodiče sami lékaři. Rychlostí blesku se šíří poplach, že odebírání dětí začne už prvního dubna.

 

Mluvčí ministerstva zdravotnictví Vlastimil Sršeň takové jednání ale popírá. "Tato informace je nepravdivá a samozřejmě k ničemu takovému nemůže docházet," uvedl mluvčí.

 Už dva roky přitom platí rozhodnutí Nejvyššího správního soudu, podle něhož není odmítnutí očkování ani přestupkem. V dubnu ale opravdu začne platit nový zákon, který se očkování týká - u toho povinného se lékař na orgán sociálně právní ochrany dětí musí obrátit v případě, že podle něj rodiče dítě po této stránce zanedbávají.

 

REPORTÁŽ NA TV NOVA A ZDROJ:

http://tn.nova.cz/zpravy/domaci/povinne-ockovani-deti-i-proti-vuli-rodicu-opravdu-jen-fama-prehled-ockovani.html

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář