Jdi na obsah Jdi na menu

OTEVŘENÝ DOPIS POSLANCŮM I PREZIDENTOVI REPUBLIKY

8. 8. 2011

Drazí přátelé - ČTĚTE!!! - jde fakt o život! 

Ahojky všem,

ve sněmovně se právě projednává novela zákona o zdravotních službách resp. také mmj. o očkování.

Vím, že je doba dovolených a že máte všichni jiné starosti a že možná  v očkování věříte a možná jste na nás neočkovací naštvaní. Chci jen apelovat na občanskou zodpovědnost a právo svobodné volby a upozornit Vás na nebezpečí, které tento zákon tak jak je napsaný s sebou přináší. 

 

Nechci otevírat diskuzi o očkování samotném a jeho prospěšnosti či škodlivosti. Jen chci upozornit na to, že nám hrozí - a není to přehnané - že zákon projde

v takovém znění, které umožní "autoritám" do nás a našich dětí bez našeho souhlasu napíchat v podstatě cokoli, co se farmaceutickému průmyslu nepovede a co se rozhodnou prodat.(v očkování jde bohužel především o obchod)

 

Určitě si vzpomenete na to, co proběhlo médii ohledně ptačí a prasečí chřipky a kolik odborníků a VIP i neVIP osobností se očkovat nedalo ( včetně hlavního hygienika ČR) V příloze resp. v emailu níže zasílám dopis, kterým se obracím na poslance i prezidenta a žádám je o to, aby dělali to, pro co byli zvoleni - zastoupili mne i můj názor. Nerada bych se totiž dočkala toho, že mě a mou dceru budou lékaři nahánět s injekční stříkačkou v ruce a přes soudy si zařizovat omezení rodičovské zodpovědnosti a exekuci dítěte do zdravotnického zařízení k jejímu naočkování proti mé vůli. To už bych se pak raději vzdala svého občanství,  i to je totiž cesta k vyhnutí se dané represi.. (vůbec nechápu, že v v celé Evropě jsou jisté věci resp. dobrovolná volba běžné a u nás se vracíme zpět k totalitě)

 

Věnujte prosím pár minut času přečtení případně přeposlání tohoto dopisu dalším rodičům či lidem zajímajících se legislativu a princip fungování zdravotního systému u nás, jde o opravdu velmi důležitou věc.Pokud by někdo z Vás měl zájem dozvědět se více o negativních účincích očkování, pošlu Vám linky na odborné stránky, které se touto problematikou zabývají, popřípadě i dopisy zoufalých rodičů, kteří přišli o zdraví či život svého dítěte..(více na mých stránkách www.mujosud.cz v sekci IMUNITA)

 

Děkuji za váš čas věnovaný tomuto emailu.

S úsměvem Vaše Andy alias Andrea Karasová

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Vážený pane prezidente, vážená paní poslankyně, vážený pane poslanče,

 

obracím se na Vás ohledně nového zákona o zdravotních službách (sněmovní tisk č. 405), neboť mám výhrady k paragrafům této novely. (zde uvádím zatím jen jeden)

 

Má výhrada se týká § 38/7 dle kterého bude očkování zařazeno do péče bez souhlasu rodičů a tudíž i bez nutnosti poučení. Toto jako matka, která je zodpovědná za zdraví svého dítěte nemohu akceptovat a žádám tedy z návrhu vypustit § 38 odst. 7 ve znění: "Bez souhlasu pacienta nebo zákonného zástupce pacienta lze poskytnout též jiné zdravotní služby, stanoví-li tak zákon o ochraně veřejného zdraví."

 

Dle mého názoru toto ustanovení, které odkazuje na zákon o ochraně veřejného zdraví, totiž nemíří na nic jiného než na vynucení očkování. Nejde o povinné léčení a karanténu pacientů se závažným infekčním onemocněním, neboť na toto zákon pamatuje už v jiném svém ustanovení. Vzhledem k tomu, že nově pro stanovená očkování nebude třeba informovaný souhlas, lékaři nebudou mít ani povinnost poskytnout před očkováním informace a poučení o rizicích.

 

Dosud však každý mohl u lékaře odmítnout očkování, o jehož prospěšnosti nebyl přesvědčen. Maximálně takovým lidem hrozila pokuta od hygienické stanice, avšak Nejvyšší správní soud v nedávném rozsudku dokonce zpochybnil i tuto sankci.

Zavedení nuceného očkování by bylo zjevně nepřiměřené i s ohledem na situaci v západních evropských státech, kde je očkování typicky dobrovolné. Jen několik těchto států má očkování povinné, ale v mnohem menším rozsahu a s možnou pokutou jako sankcí, nikoliv výkonem proti vůli jednotlivce. Rovněž Úmluva o lidských právech a biomedicíně stanoví, že nařizovat zákroky bez souhlasu lze pouze v nezbytných případech. Mezi ně těžko spadá očkování, které je preventivním zákrokem na zdravém člověku, který bezprostředně nikoho neohrožuje. Dosáhnout potřebné proočkovanosti pro ochranu veřejného zdraví lze docílit i bezplatným dobrovolným očkováním jako v Německu či Rakousku.

 

Nerada bych se dočkala toho, že mě a mou dceru budou lékaři nahánět s injekční stříkačkou v ruce a přes soudy si zařizovat omezení rodičovské zodpovědnosti a exekuci dítěte do zdravotnického zařízení k naočkování proti mé vůli.

 

Doufám, že každý zákonodárce-rodič bude mít pro mé připomínky pochopení a že uděláte maximum pro to, aby rodičům nebyla státem omezována jejich základní práva.

Děkuji za pozornost. S pozdravem

Ing. Andrea Karasová, Chomutov

toho času nejen matka 1,5leté neočkované a naprosto zdravé holčičky (zatím ani jeden den nemoci), ale především pracují farmaceut v lékárně tedy „vědoucí“ daňový poplatník

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář